Tudose a promis ca nu baga impozit pe cifra de afaceri, dar Dragnea spune ca decizia nu e inca luata

Vineri, 14 Iulie 2017, ora 22:43
769 citiri
Tudose a promis ca nu baga impozit pe cifra de afaceri, dar Dragnea spune ca decizia nu e inca luata
Foto: Facebook/Liviu Dragnea

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca luni, in coalitie, se va lua o decizie cu privire la renuntarea sau nu la impozitarea pe cifra de afaceri, chiar daca premierul Mihai Tudose a promis recent ca aceasta taxare nu va fi introdusa.

"Nu stiu ce a declarat premierul si din moment ce nu stiu nu vreau sa comentez, pentru ca pot fi nuante, dar vom discuta luni, in coalitie. Sa facem, totusi, tot timpul o precizare importanta, la ora asta avem impozit pe cifra de afaceri de 1% la afacerile care sunt sub 500.000 de euro si vreau sa le transmit acelor oameni de afaceri ca nu se renunta la ea, pentru ca au primit-o foarte bine si sunt foarte multumiti, pentru ca 1% pe cifra de afaceri inseamna cam 6% impozit pe profit, ceea ce cred ca le convine.

Nu se renunta la impozitul pe cifra de afaceri la afacerile sub 500.000 de euro. Este un bun castigat de catre mediul de afaceri care trebuie pastrat", a spus vineri Dragnea, la Palatul Parlamentului.

El a adaugat ca inca nu a primit simularile facute de Ministerul Finantelor cu privire la aceasta impozitare.

Intrebat cum isi explica faptul ca premierul a promis ca se va renunta la impozit, in timp ce el spune ca decizia se va lua luni in coalitie, Dragnea a precizat ca, daca Tudose are simulari si analize pe acest subiect, le va prezenta in sedinta de coalitie.

"Nu stiu ce a declarat premierul, dar daca are deja simulari si analize, luni, in coalitie, ne prezinta si daca sunt argumente, sustinem. A spus premierul Tudose ca atunci cand aceste simulari sunt gata ni le prezinta", a aratat Dragnea.

Intrebat daca i se pare corect ca premierul a anuntat in spatiul public ca renunta la aceasta impozitare inainte sa se ia o decizie in coalitie, liderul PSD a spus ca Mihai Tudose, cand vorbeste, "cam stie ce vorbeste".

"Aici nu se pune problema de corectitudine sau incorectitudine. Mie mi se pare foarte important ca premierul Tudose, cand vorbeste, cam stie ce vorbeste, deci daca face o afirmatie inseamna ca e bazata pe o analiza si, in mod firesc, cel care trebuie sa anunte primul este prim-ministrul, pentru ca el conduce Guvernul si el conduce actul de guvernare", a concluzionat Dragnea.

Marti, la Bruxelles, premierul Mihai Tudose a spus ca la intalnirile cu oficialii europeni a reiterat "foarte ferm" ca nu va fi introdus impozitul pe cifra de afaceri. "Am reiterat foarte ferm ca nu vom introduce acel impozit suplimentar pe cifra de afaceri, ca suntem predictibili in ceea ce priveste sistemul fi ...citeste mai departe despre "Tudose a promis ca nu baga impozit pe cifra de afaceri, dar Dragnea spune ca decizia nu e inca luata" pe Ziare.com

#Dragnea impozit cifra de afaceri, #Dragnea Tudose impozit cifra afaceri, #impozit cifra afaceri , #Stiri Taxe si impozite

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Marile proiecte de infrastructură rutieră din România. Unde stăm pe loc și unde galopăm
  2. Ce țări a depășit România odată cu creșterea PIB-ului în ultimii 10 ani. Depășim state care nu au cunoscut comunismul
  3. Încă 700 de lei de la stat, pentru o categorie de români: Klaus Iohannis a semnat
  4. O companie-gigant se extinde în România: vor fi angajați 800 de oameni
  5. OMV așteaptă o rată internă a profitabilității de 12% de pe urma dezvoltării proiectului Neptun Deep din Marea Neagră
  6. Canicula topește economia României. Cum lovește căldura extremă transporturile: "Dacă te oprești în tabla asta, nu mai ai nicio șansă"
  7. De ce România nu a fost afectată de pana uriașă de curent din Europa de Est
  8. Veste bună pentru șoferii care merg spre Bulgaria. CNAIR suspendă astăzi o taxă importantă la frontieră peste Dunăre
  9. Semnal de alarmă la un important proiect de infrastructură: ”Termenul din PNRR este foarte greu de îndeplinit” FOTO&VIDEO
  10. Speranță pentru șoferi. Autoritățile spun că un nou lot de autostradă se poate deschide în iulie FOTO