Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Seful Fiscului ii da replica lui Grindeanu, care a zis ca ar trebui schimbat

Seful Fiscului ii da replica lui Grindeanu, care a zis ca ar trebui schimbat
Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) si-a asumat, in luna martie a acestui an, indeplinirea a 14 masuri de imbunatatire a colectarii veniturilor fiscale si de reducere a evaziunii pana la data de 15 aprilie, masuri care au fost agreate de Guvernu, care au fost indeplinite si care au condus la rezultatele preconizate, cu efect asupra incasarilor din lunile mai si iunie, se arata intr-un comunicat al ANAF.

Seful Fiscului, Bogdan - Nicolae Stan, afirma ca l-a informat, in 6 martie, pe premierul Sorin Grindeanu despre faptul ca, pentru realizarea obiectivelor asumate de catre ANAF, o conditie absolut necesara este asigurarea unui buget care sa permita mentinerea in sistem a personalului de specialitate si ocuparea posturilor vacante de circa 3.000 la acea data, din totalul de 28.000 prevazute in statele de functii ale institutiei.

Pe de alta parte, insa, ANAF arata ca Ministerul Finantelor a dispus diminuarea "drastica" a bugetului de investitii al institutiei si reducerea cu 200 de milioane de lei a bugetului de salarii.

"De asemenea, presedintele ANAF a solicitat in nenumarate randuri prin adrese oficiale, inca de la inceputul lunii martie, sprijinul Guvernului pentru promovarea cat mai rapida a masurilor legislative propuse in domeniul fiscal si a unor masuri legislative in domeniul protectiei personalului care activeaza in acest sector de risc ridicat.

De asemenea, conducerea ANAF l-a informat constant pe domnul prim-ministru in legatura cu starea precara a infrastructurii actuale de servere si unitati de stocare a Centrelor de Date ale ANAF, formata in marea sa majoritate din echipamente care sunt la sfarsitul ciclului de viata, cu o uzura fizica si morala avansata.

Pentru a implementa schimbarea, necesara migrarii datelor de pe echipamentele IBM pe noile tehnologii, in vederea imbunatatirii colectarii, i-a fost solicitata Guvernului alocarea unei sume de bani, fapt nerealizat pana la acest moment", subliniaza reprezentantii Fiscului.

Fiscul se lauda cu incasarile

Estimarile ANAF indica, pentru cel de-al doilea trimestru din acest an, un plus al incasarilor de 3,83 miliarde lei fata de trimestrul II 2016 (108,1%) si realizarea in proportie de 100% a programului trimestrial de incasari, respectiv o depasire a acestuia cu 0,3 miliarde lei.

Pentru primele 6 luni ale anului 2017 este prognozata o crestere a totalului incasarilor bugetare fata de perioada similara a anului 2016 cu 4,47 miliarde lei, atingand ni ...citeste mai departe despre "Seful Fiscului ii da replica lui Grindeanu, care a zis ca ar trebui schimbat" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 907 ori
Citeste mai multe despreANAF raspunde Grindeanu