Romania cu doar 2 taxe importante: Ar functiona acest sistem?

Luni, 22 Iunie 2015, ora 07:14
1362 citiri
Romania cu doar 2 taxe importante: Ar functiona acest sistem?

Cum ar fi daca in Romania ar exista doar doua biruri importante? Ar deschide calea catre crestere economica, creare de locuri de munca si bunastare? Am avea o viata mai buna daca ni s-ar lua de pe umeri povara fiscala?

Bogdan Glavan, profesor de economie la Universitatea Romano-Americana, sustine ca tara noastra ar putea functiona foarte bine daca s-ar desfiinta contributiile sociale si impozitul pe profit, astfel ca ar ramne doar TVA si impozitul pe salarii (venit).

Motivele care sustin aceasta propunere sunt simple.

Faptul ca povara fiscala este uriasa pentru Romania e demonstrat de eficienta redusa a colectarii. Evaziunea fiscala din TVA s-a cifrat in anul 2013 la peste 12% din PIB (potrivit Consiliului Fiscal si SRI). Daca ar fi fost stransa, ar putea asigura dublarea tuturor pensiilor si a cheltuielilor in educatie. Similar, impozitul pe profit e colectat doar in proportie de 21%.

Mai mult, contributiile sociale reprezinta o povara. Pentru fiecare leu oferit... citeste mai departe despre "Romania cu doar 2 taxe importante: Ar functiona acest sistem? Interviu" pe Ziare.com

#Romania 2 taxe, #romania povara fiscala, #Romania scadere povara fiscala, #Romania salarii povara fiscala , #Stiri Taxe si impozite