Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Raportarile contabile se depun pana in 16 august. Ce reguli se aplica in acest an?

Raportarile contabile se depun pana in 16 august. Ce reguli se aplica in acest an?


Operatorii economici care au inregistrat o cifra de afaceri de peste 220.000 lei in exercitiul financiar precedent trebuie sa depuna raportarile contabile pentru primul semestru pana la data de 16 august 2013, potrivit unui proiect de act normativ lansat in consultare publica de Finante.

Acelasi document stabileste ca cei care nu depun raportarile pana la data limita pot fi sanctionati cu amenzi de pana la 5.000 de lei.

Sistemul de raportare contabila la 30 iunie 2013 se aplica, in mod obligatoriu, operatorilor economici care in exercitiul financiar precedent au inregistrat o cifra de afaceri peste 220.000 lei, dupa cum se precizeaza in proiectul de ordin pentru aprobarea Sistemului de raportare contabilala 30 iunie 2013 a operatorilor economici, lansat recent in dezbatere publica de Ministerul Finantelor Publice pe pagina proprie de internet.

Conform acestui document, incadrarea in criteriul privind cifra de afaceri se efectueaza pe baza indicatorilor determinati din situatiile financiare ale exercitiului financiar precedent, respectiv a balantei de verificare incheiate la finele exercitiului financiar precedent, utilizandu-se cursul de schimb valutar comunicat de Banca Nationala a Romaniei, valabil la data incheierii exercitiului financiar precedent.

Cititi continuarea articolului pe Avocatnet.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1944 ori