Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Radiografia veniturilor incasate de ANAF: Incasari mai mari si nu prea

Radiografia veniturilor incasate de ANAF: Incasari mai mari si nu prea

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a colectat, in 2014, venituri in valoare de 182,546 miliarde de lei, in crestere cu aproximativ 5% fata de anul anterior, arata datele Curtii de Conturi.

Suma reprezinta 27,38% din produsul intern brut al tarii noastre.

"In anul 2014, Agentia Nationala de Administrare Fiscala a colectat la bugetul general consolidat un volum total de venituri bugetare in valoare de 182.546 milioane lei, reprezentand 27,38% din produsul intern brut al Romaniei. Din analiza comparativa a incasarilor ANAF din perioada 2004-2014 se observa ca, in termeni nominali, veniturile colectate de ANAF au inregistrat o evolutie ascendenta, determinata in mare masura de cresterea economiei romanesti.

Instaurarea crizei economice din anul 2008 a condus la o scadere temporara a trendului ascendent al veniturilor colectate de ANAF, astfel incat, la nivelul anului 2008, s-a constatat pentru prima oara o scadere si in termeni nominali a incasarilor ANAF (incasarile ...citeste mai departe despre "Radiografia veniturilor incasate de ANAF: Incasari mai mari si nu prea" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1280 ori