Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

PFA si contributiile sociale 2015: Care sunt cotele obligatorii si optionale anul acesta?

PFA si contributiile sociale 2015: Care sunt cotele obligatorii si optionale anul acesta?


Persoana fizica autorizata trebuie sa plateasca pentru veniturile pe care le realizeaza un impozit de 16%. In plus, aceasta categorie de contribuabili are de achitat si anumite contributii.

Unele dintre acestea sunt obligatorii, in timp ce altele sunt optionale. Cotele contributiilor, valabile in acest an, au fost stabilite recent prin legea bugetului de stat pe anul 2015 si legea bugetului asigurarilor sociale de stat.

Conform reglementarilor in vigoare, persoanele fizice autorizate sunt obligate sa plateasca contributii de asigurari sociale (pensii) si contributii de asigurari sociale de sanatate.

Pe langa aceste doua contributii obligatorii, mai exista si unele contributii optionale, pentru care persoanele fizice autorizate pot sa opteze. Este vorba despre contributia la bugetul asigurarilor pentru somaj, contributia pentru asigurarea in caz de accidente de munca si boli profesionale, precum si contributia pentru concedii si indemnizatii (FNUASS).

Citeste mai multe despre PFA si contributiile sociale 2015.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1428 ori
Citeste mai multe desprePFA 2015 contributii sociale 2015