Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Parlamentul a adoptat OUG care prevede bonificatii pentru firmele care isi platesc impozitele

Parlamentul a adoptat OUG care prevede bonificatii pentru firmele care isi platesc impozitele

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat joi, cu amendamente, proiectul referitor la Ordonanta de urgenta 33/2020 privind unele masuri fiscale.

"Contribuabilii platitori de impozit pe profit, indiferent de sistemul de declarare si plata, contribuabilii care platesc impozit pe venitul microintreprinderilor, care platesc impozitul datorat la termenele scadente, 25 iulie 2020 inclusiv, pentru trimestrul II, si 25 octombrie 2020 inclusiv, pentru trimestrul III, beneficiaza de o bonificatie de 10% calculata asupra impozitului pe profit datorat", se arata in proiectul de lege.

Acest document mai prevede, de asemenea, amanarea de la plata in vama a TVA pentru importurile de medicamente, de echipamente de protectie, alte dispozitive sau echipamente medicale si materiale sanitare care pot fi utilizate in prevenirea, limitarea, tratarea si combaterea COVID-19, efectuate in perioada pentru care s-a instituit starea de urgenta si in urmatoarele 30 de zile calendaristice de la data incetarii starii de urgenta.

Au votat "pentru" 313 deputati, unul a fost "impotriva", iar unul s-a abtinut.

Proiectul a fost adoptat si de Senat, iar Camera Deputatilor este for decizional.

Citeste si: Firmele care isi platesc impozitele vor primi bonificatii. Care sunt conditiile

...citeste mai departe despre "Parlamentul a adoptat OUG care prevede bonificatii pentru firmele care isi platesc impozitele" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1534 ori