O noua amnistie fiscala? Se discuta in Parlament, dar Dragnea inca n-a aprobat-o

Miercuri, 31 Mai 2017, ora 19:24
764 citiri
O noua amnistie fiscala? Se discuta in Parlament, dar Dragnea inca n-a aprobat-o
Foto: Arhiva Ziare.com

Ideea unei amnistii fiscale pentru contribuabili si firme este analizata la nivel parlamentar, pentru persoanele fizice si juridice care au datorii la stat, insa ea nu a fost aprobata de conducerea PSD.

"La nivel parlamentar se analizeaza posibilitatea introducerii unei amnistii fiscale pentru persoanele fizice si juridice care au datorii depasite la plata.

Trebui sa gandim un proiect care ii vizeaza nu numai pe cei care au datorii la stat, pe raii platnici, ci si pe cei care s-au conformat. Daca acestia din urma, la final de an, nu si-au achitat tot, sa facem niste reduceri.

Trebuie gandit pe modelul Ordonantei 44 din 2015, la care sa se adauge si o prevedere pentru cei care se conformeaza in mod voluntar. Vorbim de cei care din motive neimputabile lor nu au putut sa-si achite datoriile la stat. Daca statul le-a creat probleme si au intrat in aceasta situatie, atunci trebuie sa beneficieze de anumite facilitati.

Ma refer la intarzierea rambursarii TVA-ului, de exemplu. Nu vorbim despre rai platnici. Fiindca unul a platit la timp, iar altul nu a platit si ruleaza banii. Trebuie sa fie un tratament egal in piata", a declarat Eugen Teodorovici, presedintele Comisiei de Buget-Finante din Senat, pentru Mediafax.

Informatia a fost confirmata pentru sursa citata si de Adrian Dobre, purtatorul de cuvant al PSD. Acesta a precizat ca: "Este depusa o initiativa parlamentara care urmeaza sa fie analizata si coordonata cu celelalte politici guvernamentale. Dar, atentie, chiar daca este o initiativa a parlamentarilor PSD, ea nu a fost inca dezbatuta si aprobata de forurile de conducere ale partidului si nici corelata cu prevederile noului Cod Fiscal".

Profit.ro scria de dimineata ca Guvernul ar avea de gand sa faca o noua amnistie pentru firmele si persoanele fizice care au datorii la stat, cu termene de plata anterioare datei de 30 iunie 2017.

Acestea ar urma sa fie scutite de penalitati si jumatate din dobanda acumulata, cu conditia sa achite datoria pana la 30 septembrie, iar dobanda de 50% care le-a ramas de platit este achitata pana la finalul anului.

Argumentele unei astfel de decizii sunt "stimularea conformarii voluntare a contribuabililor la plata obligatiilor fiscale si maximizarea incasarilor bugetare, stimularea mediului economic si, respectiv, diminuarea arieratelor bugetare".

Guvernul Boc, in 2011, si Guvernul Ponta, in 2015, au introdus facilitati similare. ...citeste mai departe despre "O noua amnistie fiscala? Se discuta in Parlament, dar Dragnea inca n-a aprobat-o" pe Ziare.com

#aministie fiscala 2017 , #Stiri Taxe si impozite