Noul inamic al lui Victor Ponta - piata libera (Opinii)

Sambata, 02 Mai 2015, ora 13:05
975 citiri

Dupa cum anticipam in urma cu cateva zile, Consiliul Concurentei nu prea are ce le face comerciantilor, daca acestia au majorat intr-adevar preturile, in perspectiva scaderii TVA la alimente.

Si motivul este simplu: Consiliul Concurentei sanctioneaza practici monopoliste, intelegeri, cartelizari, dar cat timp ele nu pot fi probate, nu exista nicio parghie sa iei la rost o companie pentru politica ei de preturi.

Victor Ponta ii ameninta pe comercianti cu suprataxari drept pedeapsa pentru aceste scumpiri: "Putem sa-i obligam pe toti cei ce activeaza pe piata sa respecte principiul competitivitatii prin masuri foarte clare si foarte dure (...) Avem masuri legislative pe care le putem lua, putem introduce taxe speciale. Vom pune niste taxe atat de mari incat tot ce castiga speculativ sa piarda pe partea cealalta", a amenintat el.

Mai lipseste doar sa se duca sa modifice cu mana proprie preturile de la raft, asa cum a facut Vladimir Putin in 2010 cand a scazut TVA la unele produse ...citeste mai departe despre "Noul inamic al lui Victor Ponta - piata libera (Opinii)" pe Ziare.com

#crestere preturi alimente, #scadere TVA alimente, #Ponta TVA alimente, #Ponta crestere taxe , #Stiri Taxe si impozite