Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Noul Cod Fiscal: Cea mai lejera forma de impozitare a veniturilor

Noul Cod Fiscal: Cea mai lejera forma de impozitare a veniturilor

In noul Cod Fiscal, microintreprinderea este cea mai lejera forma de impozitare a veniturilor realizate din activitati economice.

Ce reprezinta o microintreprindere conform noului Cod Fiscal?

Este o microintreprindere societatea infiintata conform Legii nr. 31/1990 privind societatile indiferent de forma de organizare ce indeplineste cumulativ conditiile:

realizeaza venituri impozabile intr-o suma mai mica de 65.000 euro calculata in lei la cursul de la data inchiderii exercitiului;ponderea veniturilor din consultanta si management este mai mica de 20% in total venituri.

Se pot incadra in categoria de microintreprinderi majoritatea obiectelor de activitate desfasurate de societati in domeniul productiei, comertului sau prestarilor de servicii, cu cateva exceptii, respectiv nu pot fi microintreprinderi societatile ce au ca obiect de activitate:

a) desfasoara activitati in domeniul bancar;b) desfasoara activitati in domeniile asigurarilor si reasigurarilor, al pietei de ...citeste mai departe despre "Noul Cod Fiscal: Cea mai lejera forma de impozitare a veniturilor" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1003 ori