Modificarea Codului Fiscal - "Albirea" averilor sau moment zero? "Apa sfintita" sau gura de oxigen?

Vineri, 16 Septembrie 2016, ora 07:08
1235 citiri
Modificarea Codului Fiscal - "Albirea" averilor sau moment zero? "Apa sfintita" sau gura de oxigen?
Foto: Pixabay (Arhiva)

Proiectul de modificare a Codului Fiscal a fost abandonat cel putin pe moment, nu definitiv insa, si ar urma sa fie repus pe agenda atunci cand va fi inteles pe deplin, spune "parintele" proiectului, Gabriel Biris, care a si platit cu functia de secretar de stat scandalul creat in jurul acestor prevederi.

Deocamdata insa opinile raman impartite in privinta principalelor modificari pe care urma sa le aduca aceasta reglementare.

Pe de-o parte este vorba despre trecerea tuturor contributiilor sociale in sarcina angajatului, cu obligatia angajatorului ca, in schimb, sa majoreze salariul brut al salariatului cu valoarea contributiei.

Atunci cand ai mai multe surse de venit, pentru fiecare ti se retine CASS sau CAS. Marele castig al proiectului era ca prin declaratia anuala de impunere se adunau toate veniturile intr-un venit global si baza de calcul a contributiilor nu putea depasi 5 salarii medii. De la 13.400 de lei pe luna.

Chiar daca prin majorarea salariului brut tot ...citeste mai departe despre "Modificarea Codului Fiscal - "Albirea" averilor sau moment zero? "Apa sfintita" sau gura de oxigen?" pe Ziare.com

#unificare contributii sociale, #proiect Gabriel Biris cod fical, #modificare cod fiscal Gabriel Biris , #Stiri Taxe si impozite