Impozitul pe gospodarie sau ce-i trebuie chelului

Miercuri, 19 Aprilie 2017, ora 21:42
1068 citiri
Impozitul pe gospodarie sau ce-i trebuie chelului

Cand imi aduc aminte de autostrazile transcarpatice promise de Guvernul Nastase, plus coridoarele paneuropene planuite de Guvernul Ponta cu ministrul sau Sova, de autostrada suspendata nascocita de domnul Oprescu, de privatizarea in masa de la inceputul anilor '90, de regionalizarea tarii (un kix marca USL cu sef de program Dragnea), de milionul de locuri de munca al aceluiasi USL, de metroul Gara de Nord-Otopeni, de calea ferata Ramnicu Valcea-Valcele si de multe altele, incep sa ma indoiesc si in ce priveste succesul impozitului pe venitul din gospodarie (IVG), recent nascocit de actualul Executiv.

Nu contest ca sistemul n-ar functiona in "Statele Unite, Franta, Belgia si in alte tari", asa cum sustine doamna ministru Olguta Vasilescu, dar n-as compara nici pe departe entuziasmul nostru in a face ceva nou cu entuziasmul celor care au si facut autostrazi, cai ferate, metrouri si toate celelalte. Nu tot ce merge acolo ca pe roate va merge tot ca pe roate si la noi.

Este o mare diferenta intre ceea ce exista si functioneaza ireprosabil undeva si ceea ce la noi nu exista inca, dar vrem sa facem cu fortele noastre, cu banii nostri, cu oamenii nostri si, mai ales, cu ministrii nostri.

Asa cum este prezentat acum, IVG da impresia de improvizatie, un fel de smecherie facuta "pe genunchi", ceva care sa apere cu idei noi si vorbe frumoase sustenabilitatea contestata a programului Dragnea.

Rezulta asa ceva chiar din materialul stufos, publicat recent si care justifica IVG cu urmatoarea concluzie finala: "Statul va obtine venituri consistente din eliminarea economiei negre. Cu acesti bani vor putea fi sustinute in continuare cresterile de salarii, reducerile de taxe si crearea de locuri de munca".

Fata de respectivul material stufos, concluzia mi se pare un fel de hodoronc-troc.

Ar fi fost excelent daca doamna ministru ne-ar fi prezentat si un calcul cu cifre, ca sa vedem exact cat vom castiga din eliminarea economiei negre si cum vom folosi aceste sume: atatia lei la cresterile de salarii, atatia la reducerile de taxe si atatia pentru crearea de locuri de munca (si cum le cream).

Cu aritmetica, tragi o concluzie ca la carte. Fara aritmetica, simplele afirmatii ale doamnei Olguta Vasilescu nu valoreaza mai mult decat simpla afirmatie a domnului Nae Catavencu, facuta in sustinerea societatii sale "Aurora Economica Romana": "Romania sa fie bine si tot romanul sa prospere".

Cum sa fie bine, cand statul angajeaza 35.000 de consultanti fiscali, pl ...citeste mai departe despre "Impozitul pe gospodarie sau ce-i trebuie chelului" pe Ziare.com

#Lia Olguta Vasilescu impozitul pe gospodarie, #consultanti fiscali impozit global , #Stiri Taxe si impozite