Guvernul vrea sa puna un impozit suplimentar de cel putin 20% pe profitul companiilor din energie

Marti, 05 Decembrie 2017, ora 10:49
1536 citiri
Guvernul vrea sa puna un impozit suplimentar de cel putin 20% pe profitul companiilor din energie
Foto: Arhiva Ziare.com

In proiectul de buget pe 2018, Guvernul are in plan sa mentina impozitul aplicat companiile din energie pentru profiturile obtinute din extractia de resurse naturale si neprelucrate in Romania. Insa, Ministerul Finantelor isi propune sa creasca acest impozit cu cel putin 20 de procente, masura care este considerata "obiectiv principal pe termen mediu" deoarece are rolul de "restabilire a echitatii".

Masura se regaseste si in programul de guvernare in baza caruia Executivul a primit votul de incredere al Parlamentului.

De asemenea, vor fi prelungite cu inca un an si impozitele speciale pentru exploatarea resurselor naturale si a veniturilor suplimentare obtinute de companiile din energie din dereglementarea preturilor din sectorul gazelor naturale, se mai arata in proiectul de buget pe anul viitor, document obtinut de Profit.ro.

Tot cu un an vor fi prelungite si impozitele speciale pentru exploatarea resurselor naturale si a veniturilor suplimentare obtinute de companiile din energie din sectorul gazelor naturale

Citeste mai departe despre "Guvernul vrea sa puna un impozit suplimentar de cel putin 20% pe profitul companiilor din energie" pe Ziare.com.

#energie electrica, #gaze naturale, #impozit suplimentar companii petrol , #Stiri Taxe si impozite