Firmele din UE, impozitate in tarile in care isi desfasoara activitatile economice

Miercuri, 18 Februarie 2015, ora 18:23
1190 citiri
Firmele din UE, impozitate in tarile in care isi desfasoara activitatile economice

Firmele din Uniunea Europeana ar urma sa fie impozitate in locul in care isi desfasoara activitatile economice, potrivit Comisiei Europene.

Miercuri, Colegiul comisarilor a decis ca firmele europene sa fie impozitate in locul in care isi desfasoara activitatile economice care le aduc profit, pentru ca astfel sa nu se mai sustraga de la plata taxelor si impozitelor, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, citat de Mediafax.

"Este dificil pentru autoritatile fiscale sa stabileasca locul in care o societate isi desfasoara activitatea economica reala si sa aplice normele fiscale in mod echitabil pe aceasta baza.

In consecinta, numeroase companii multinationale incearca sa-si transfere profiturile si sa reduca la minimum impozitele platite, privand guvernele din UE de venituri fiscale insemnate si subminand echitatea fiscala", se explica in comunicat.

Masura a fost discutata in cadrul primei dezbateri privind evaziunea fiscala in tarile Uniunii Europene, combatarea ...citeste mai departe despre "Firmele din UE, impozitate in tarile in care isi desfasoara activitatile economice" pe Ziare.com

#impozitare firme UE, #firme europene impozitate , #Stiri Taxe si impozite