"Fata" intunecata a Codului Fiscal: Descurajeaza investitiile in cladiri de calitate

Miercuri, 30 Martie 2016, ora 11:56
1886 citiri
"Fata" intunecata a Codului Fiscal: Descurajeaza investitiile in cladiri de calitate
Foto: Arhiva Ziare.com

Impozitul pe cladiri descurajeaza investitiile in cladiri de calitate, in forma in care exista acum, a declarat, miercuri, Gabriel Biris, secretar de stat in cadrul Ministerul Finantelor Publice (MFP), intr-o conferinta de specialitate.

"Prin impozitul pe cladiri asa cum este acum descurajam investitiile in cladiri de calitate. Daca ne e clar chestia asta ne e clar si ce avem de facut. Am avut acum un scandal si a trebuit sa prorogam termenul de depunere a declaratiilor pentru ca au trebuit facute foarte multe evaluari.

De ce trebuie sa evaluam ca sa calculam impozite? Nu este mai bine sa dam baza impozabila fixa prin lege asa cum avem acum un sistem care functioneaza la persoane fizice?", a spus Biris.

Noul Cod fiscal si discriminarea in ceea ce priveste TVA: Masurile de simplificare nu sunt pentru cei mici

El a precizat ca autoritatile locale au practicat cote diferite la spatiile rezidentiale in functie de proprietar, iar Ministerul Finantelor vrea sa modifice acest ...citeste mai departe despre ""Fata" intunecata a Codului Fiscal: Descurajeaza investitiile in cladiri de calitate" pe Ziare.com

#impozit cladiri cod fiscal, #impozit cladiri, #impozit locuinte , #Stiri Taxe si impozite