Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Evaziunea fiscala loveste in robustetea economiei

Evaziunea fiscala loveste in robustetea economiei
Este de notorietate ca evaziunea fiscala este masiva in economii/societati cu institutii slabe, in care respectul fata de lege este distorsionat si de o relatie defectuoasa intre stat si cetatean.

Plata mult sub prevederi legale a obligatiilor fiscale (impozite si taxe) este de pus in relatie cu functionarea unui sector subteran vast, ce include activitati certate cu legea.

Veniturile fiscale din Romania se situeaza de ani buni la cca 28% din PIB, unul dintre cele mai scazute niveluri in Uniunea Europeana. Economia subterana autohtona are o dimensiune dintre cele mai mari (raportata la PIB) in UE - intre 25-30%.

Chiar daca admitem ca in tari mai putin dezvoltate zona subterana a economiei si evaziunea fiscala sunt mai mari decat in societati cu institutii puternice si cu respect fata de lege, cifrele din Romania trebuie sa intrige pe cat mai multi si sa provoace reactii mai ferme din partea celor care au in grija treburile si interesele publice.

Evaziunea fiscala este de ...citeste mai departe despre "Evaziunea fiscala loveste in robustetea economiei" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1405 ori