Evaziune fiscala de peste 9,6 milioane euro la Pitesti. Doua persoane, retinute

Marti, 04 Iunie 2013, ora 18:10
2464 citiri
Evaziune fiscala de peste 9,6 milioane euro la Pitesti. Doua persoane, retinute

Administratorul unei firme si un angajat al acesteia au fost retinuti, marti, de procurorii anticoruptie din Pitesti, intr-un dosar de evaziune fiscala si fals in inscrisuri, prejudiciul fiind estimat la peste 9,6 milioane de euro, potrivit DNA.

Potrivit unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), procurorii din cadrul Serviciului teritorial Pitesti efectueaza cercetari fata de Nicolae-Catalin Cristea, asociat si administrator al societatii Eco Oil Recicling SRL Lunca Corbului, pentru evaziune fiscala in forma continuata, cu consecinte deosebit de grave, si fata de Cristinel Liposteanu, angajat al aceleiasi firme, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de complicitate la evaziune fiscala in forma continuata, cu consecinte deosebit de grave si fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata.

Procurorii sustin ca, in perioada ianuarie - aprilie 2008, in calitate de asociat si administrator al firmei, inculpatul Cristea Nicolae-Catalin, "cu stiinta", a omis sa inregistreze in evidentele societatii operatiunile comerciale efectuate si veniturile realizate ca urmare a comercializarii de reziduuri petroliere in regim suspensiv de la plata accizelor datorate bugetului de stat, fara sa le introduca in procesul de fabricatie pentru obtinerea de combustibil lichid pentru centrale termice, inregistrand in contabilitate cheltuieli care nu au la baza operatiuni reale, reprezentand servicii de tip "reconditionari rezervoare" efectuate de o firma fantoma.

In calitate de angajat al societatii, Liposteanu l-a ajutat pe Cristea intocmind, in fals, facturi si avize de insotire a marfii.

"Prejudiciul adus bugetului de stat ca urmare a acestor activitati este de 32.531.756,26 lei ( 9.680.861 euro)", mai precizeaza sursa citata.

Cei doi vor fi prezentati Tribunalului Arges, cu propunere de arestare preventiva.

#evaziune fiscala Pitesti, #evaziune Eco Oil Recicling, #evaziune Nicolae Catalin Cristea, #retinere Nicolae Cristea evaziune , #Stiri Taxe si impozite