Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Consiliul Legislativ a avizat negativ proiectul de ordonanta privind reorganizarea ANAF

Consiliul Legislativ a avizat negativ proiectul de ordonanta privind reorganizarea ANAF

Consiliul Legislativ a avizat negativ proiectul de ordonanta de urgenta referitor la reorganizarea activitatii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, iar daca inadvertentele se refera la fond si nu la forma prevederile actului normativ nu ar mai trebui sa intre in vigoare, considera Sindicatul National Finante Publice - SindFISC.

"Consiliul Legislativ a avizat negativ proiectul de ordonanta de urgenta privind unele masuri pentru imbunatatirea si reorganizarea activitatii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative (Avizul Consiliului Legislativ nr. 96/10.02.2020). Proiectul de act normativ a fost transmis spre avizare cu adresa Secretariatului General al Guvernului in data de 04.02.2020, fiind primit si inregistrat la Consiliul Legislativ in data de 05.02.2020", se arata intr-un comunicat al SindFISC remis marti.

Potrivit sindicalistilor, secretarul general al Guvernului, Antonel Tanase, a declarat recent in spatiul public ca daca in avizul Consiliului Legislativ sunt observatii de fond, atunci trebuie sa reintre in sedinta de Guvern.

"Dat fiind faptul ca proiectul de OUG a primit aviz negativ din partea Consiliului Legislativ (nu aviz favorabil sau favorabil cu observatii si propuneri), se poate prezuma ca pot exista si observatii/inadvertente de fond pe textul respectivului act normativ. Mentionam ca acest aviz este unul consultativ.

In atare conditii, in lipsa continutului motivarii, Sindicatul National Finante Publice - SindFISC, organizatia sindicala ce reprezinta angajatii sistemului institutional al Ministerului Finantelor Publice, considera ca, daca inadvertentele se refera la fond si nu la forma, OUG nu mai poate fi reparata si prevederile ei nu ar mai trebui sa intre in vigoare, intrucat Guvernul interimar nu are dreptul de a adopta ordonante", se precizeaza in comunicat.

Sindicalistii din Finante precizeaza, totodata, ca au atras atentia ca in continutul proiectului de act normativ exista derapaje de la legislatia ce guverneaza functia publica in concordanta cu prerogativele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, indeosebi cele referitoare la combaterea evaziunii fiscale.

Seful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Danca, a anuntat, in 5 februarie, ca a fost adoptata in sedinta de Guvern ordonanta de urgenta pentru reorganizarea ANAF, care prevede reducerea structurii de personal cu peste 2.000 de posturi si eliminarea a 35 de posturi de conducere.

Potri ...citeste mai departe despre "Consiliul Legislativ a avizat negativ proiectul de ordonanta privind reorganizarea ANAF" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1466 ori
Citeste mai multe desprereorganizare anaf aviz negativ