Avertismentul BCR: Clientii isi vor lua mai greu credite din cauza Legii darii in plata

Joi, 11 August 2016, ora 14:15
1643 citiri
Avertismentul BCR: Clientii isi vor lua mai greu credite din cauza Legii darii in plata
Foto: Arhiva Ziare.com

Dupa doua luni de aplicare, Legea darii in plata a facut creditul ipotecar mai riscant pentru banci si mai greu accesibil pentru clienti, spun reprezentantii BCR.

Acestia amintesc de bilantul prezentat de Banca Centrala, care a anuntat recent ca 3.400 de clienti au depus catre banci aproape 4.000 de notificari pentru darea in plata a imobilelor, dar doua treimi dintre cereri au fost contestate de banci in instanta.

In acest moment, arata BCR intr-un comunicat remis Ziare.com, se impun trei categorii de concluzii privitoare la efectele Legii darii in plata, consecintele legii si premisele create pentru evolutia viitoare a intermedierii financiare in Romania.

Reprezentantii BCR puncteaza ca cele aproximativ 4.000 de cazuri, dintre care au fost contestate aproximativ 1.500, reprezinta doar 0,5% din numarul de 800.000 de familii care a fost invocat drept argument fundamental pentru promovarea legii.

"O diferenta de 99,5% fata de statistica pe care s-a bazat initierea si ...citeste mai departe despre "Avertismentul BCR: Clientii isi vor lua mai greu credite din cauza Legii darii in plata" pe Ziare.com

#BCR Legea darii in plata , #Stiri Taxe si impozite