ANAF vrea sa introduca poprirea electronica, prin care iti ia cat datorezi si iti deblocheaza imediat contul

Miercuri, 10 Iulie 2019, ora 22:10
1211 citiri
ANAF vrea sa introduca poprirea electronica, prin care iti ia cat datorezi si iti deblocheaza imediat contul
Foto: Arhiva Ziare.com

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a anuntat, miercuri, ca propune un nou mecanism de poprire, poprirea electronica, pentru a automatiza infiintarea si ridicarea acestora de catre organele fiscale.

Masura este propusa pentru "automatizarea infiintarii si ridicarii popririlor bancare de catre organele fiscale, in limita sumelor inscrise in actele de executare silita".

Astfel, banii din conturile contribuabililor nu vor fi afectati peste limita sumelor inscrise in adresa de infiintare a popririi bancare si, astfel, nu se vor produce sincope in activitatea desfasurata de acestia, potrivit ANAF.

"Ridicarea masurilor de executare silita prin poprire bancara va fi realizata cu operativitate, in timp real, avand in vedere ca incetarea masurii de infiintare a popririi bancare se va efectua de la nivelul central al ANAF, pe baza schimbului rapid de informatii cu institutiile de credit", se arata in comunicat.

Un avantaj considerabil pentru contribuabili, potrivit ANAF, il reprezinta si faptul ca nu mai este necesara deplasarea acestora la sediul organelor fiscale, in vederea ridicarii popririlor bancare.

"ANAF si-a propus, de asemenea, scurtarea duratei de comunicare a actelor de executare, inclusiv a celor emise ca urmare a incetarii masurilor de executare silita, concomitent cu reducerea costurilor de comunicare/operare a actelor de executare silita", se arata in comunicat.

Ministerul Finantelor si ANAF sustin ca au ca prioritate, in relatia cu contribuabilii, un amplu proiect care priveste simplificarea, debirocratizarea si transparentizarea activitatilor de incasare a debitelor acestora. ...citeste mai departe despre "ANAF vrea sa introduca poprirea electronica, prin care iti ia cat datorezi si iti deblocheaza imediat contul" pe Ziare.com

#ANAF poprire bancara electronica , #Stiri Taxe si impozite