Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ANAF: O grupare de romani, bulgari si sirieni a cauzat bugetului un prejudiciu de peste 23 de milioane euro

ANAF: O grupare de romani, bulgari si sirieni a cauzat bugetului un prejudiciu de peste 23 de milioane euro

In urma unor verificari la societati comerciale controlate de o grupare de bulgari, sirieni si romani, Directia Generala Antifrauda Fiscala a descoperit ca prejudiciul adus bugetului de stat depaseste 112 milioane de lei.

Firmele au creat si operationalizat un circuit de tranzactionare privind comertul cu articole de imbracaminte, textile si incaltaminte de provenienta din import, in principal din Turcia, la comanda, transportate in regim de grupaj/tip cargo.

Astfel, prin intermediul Bright Star Distribution SRL (achizitor) si alti parteneri ai sai (clienti), marfurile au fost valorificate in final fara intocmirea de documente fiscale sau prin intocmirea acestora fara continut real privind valoarea de vanzare si cumparatorul efectiv, in scopul obtinerii de avantaje de natura fiscala.

Prejudiciul total adus bugetului general consolidat al statului, calculat de inspectorii antifrauda la data sesizarii organelor de urmarire penala competente, este in valoare de 112.005.941 lei (peste 23 de milioane de euro). ...citeste mai departe despre "ANAF: O grupare de romani, bulgari si sirieni a cauzat bugetului un prejudiciu de peste 23 de milioane euro" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1129 ori