Fisa privind impozitul pe veniturile din salarii trebuie depuse pana la 29 februarie

Marti, 14 Februarie 2012, ora 16:22
2662 citiri
Fisa privind impozitul pe veniturile din salarii trebuie depuse pana la 29 februarie

Angajatorii sau platitorii de venituri din salarii si asimilate salariilor au obligatia de a depune pana pe 29 februarie fisa fiscala privind impozitul pe veniturile din salarii (formular 210), a anuntat marti ANAF.

Fisa se completeaza pentru fiecare persoana care realizeaza venituri din salarii sau asimilate acestora, la functia de baza ori in afara functiei de baza, se arata intr-un anunt al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Formularul se completeaza, pentru fiecare luna, cu sumele din statele de plata sau alte documente prevazute de lege referitoare la angajatul respectiv, aferente perioadei impozabile si platite angajatilor pana la data limita de depunere a fiselor fiscale.

Fisele fiscale se depun de catre angajatori la unitatea fiscala in a carei raza teritoriala isi au domiciliul fiscal sau sunt luati in evidenta fiscala, dupa caz.

In cazul fiselor fiscale intocmite pentru salariatii care isi desfasoara activitatea in cadrul sediilor secundare, acestea se depun de catre contribuabilul care le-a infiintat, la organul fiscal competent pentru administrarea acestuia.

Fisele fiscale se depun in format electronic, pe suport magnetic sau optic, insotite de un borderou privind continutul acestora, semnat si stampilat conform legii.

Formatul electronic al formularului se obtine prin folosirea programului de asistenta elaborat de Ministerul Finantelor Publice.

#impozit venit, #fisa impozit venit, #anaf impozit venit , #Impozit venit