Asiguratorii se bat pentru unul dintre cele mai mari contracte: Tarom

Marti, 17 Martie 2009, ora 12:23
1281 citiri
Asiguratorii se bat pentru unul dintre cele mai mari contracte: Tarom

Anul trecut, flota a fost asigurata pentru o suma totala de peste un miliard de dolari, dintre care 750 de milioane de dolari pe partea de raspundere civila.

Lupta incinsa intre firmele mari de asigurare din Romania.

Trei mari companii de asigurari se bat pentru unul dintre cele mai mari contracte de pe piata de profil, asigurarea flotei Tarom, contract estimat la cateva milioane de euro.

Cele trei, Allianz-Tiriac, Astra si Omniasig Vienna Insurance Group au depus luni ofertele, castigatorul urmand sa fie anuntat in circa doua saptamani, conform unor surse din piata asigurarilor, citate de Mediafax.

In momentul de fata, flota companiei aeriene de stat este asigurata de Astra, prima platita de Tarom in ultimul an fiind de peste patru milioane de dolari, contractul fiind semnat pana in luna aprilie. In total, polita de asigurare a Astra prevede o suma totala asigurata de peste un miliard de dolari, dintre care circa 450 de milioane pentru asigurarea CASCO si 750 de milioane de dolari pentru partea de raspundere. In momentul asigurarii, Tarom detinea 21 de aeronave, ulterior fiind achizitionate alte trei.

Polita de asigurare va include serviciile CASCO pentru aeronavele civile si pentru piesele de schimb, dar si asigurarea de raspundere fata de pasageri, bagaje, marfa, posta si terti.

 In acelasi timp, prima pe care compania aeriana trebuie sa o plateasca initial creste cu fiecare aeronava achizitionata de aceasta, respectiv mai multi bani incasati de asigurator.

#asiguratori, #astra, #casco, #polita, #prima, #suma, #tarom , #stiri Tarom

Curs valutar

1 EUR = 4.9768 RON

-0.0003

1 USD = 4.6464 RON

-0.0112
  1. Cum arată un calcul al salariului minim în funcție regulile UE. Ultima creștere încearcă o aproximare a directivei din 2022, pe ultima sută de metri
  2. Ce se întâmplă cu popririle angajaților și cu concediile medicale după creșterea salariului minim. Efectele puțin discutate
  3. Joburi de vară pentru studenți. În ce domeniu te poți angaja în vacanță