Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Standard & Poor's a coborat ratingul ArcelorMittal

Standard & Poor's a coborat ratingul ArcelorMittal

Agentia de evaluare financiara Standard & Poor's a coborat vineri de la 'BBB+' la 'BBB' ratingul datoriilor si ratingul de credite pe termen lung ale companiei ArcelorMittal, arata un comunicat al agentiei de rating, informeaza NewsIn.

Totodata, Standard & Poor's a coborat de la 'A-2' la 'A-3' ratingul de credite pe termen scurt si ratingul datoriilor subsidiarei ArcelorMittal Finance.

"Am scos toate ratingurile ArcelorMittal de sub supravegherea cu implicatii negative, sub care au fost plasate pe 20 martie 2009.


Perspectiva ramane negativa. Coborarea ratingurilor reflecta o degradare majora a industriei otelului la nivel mondial si impactul pe care aceasta degradare il are asupra finantarii ArcelorMittal. Nu consideram ca aceasta finantare se va mentine in standardele prevazute de ratingul 'BBB+'", a declarat Alex Herbert, analist in cadrul Standard & Poor's.

Ca si celelalte companii din sector, ArcelorMittal se confrunta cu o reducere severa a performantelor operationale, cauzata de conditiile foarte dificile din industria siderurgica.

Acest fapt este reflectat de reducerea majora a gradului de utilizare a capacitatii de productie, de scaderea livrarilor si de ieftinirea otelului. Conditiile pietei par sa se stabilizeze, insa vor ramane slabe, in opinia Standard & Poor's.

Agentia recunoaste eforturile managementului ArcelorMittal care a luat o serie de masuri menite a imbunatati strategia de afaceri si a proteja profilul financiar.

Printre acestea se numara initiative de reduceri ale costurilor, a cheltuielilor de capital, a dividendelor si datoriei, un punct important reprezentandu-l si renuntarea pentru o perioada la achizitii.

S&P estimeaza o performanta operationala mai slaba in 2009, sub nivelul celei din 2009.

Ratingul este sustinut in continuare de pozitia ArcelorMittal de lider de necontestat al industriei siderurgice mondiale, ce beneficiaza de o extindere globala a operatiunilor.

Perspectiva negativa reflecta posibilitatea unei reduceri suplimentare a calificativului in cursul anului 2009.


Acest lucru se poate intampla doar daca grupul nu va fi capabil sa demonstreze ca este capabil sa isi imbunatateasca conditiile de finantare, scrie agentia de evaluare financiara.

ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgica din lume, avand circa 300.000 de angajati in peste 60 de tari.


In Romania, compania controleaza combinatele de la Hunedoara si Galati, producatorii de tevi din Roman si Iasi, operatorul portuar Romportmet Galati si filiala locala a companiei de constructii ArcelorMittal Construction.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1450 ori
Citeste mai multe desprestandard poor arcelormittal rating