S&P a imbunatatit perspectiva ratingurilor Bank Leumi

Miercuri, 05 Mai 2010, ora 09:18
1182 citiri
S&P a imbunatatit perspectiva ratingurilor Bank Leumi

Agentia de evaluare financiara Standard & Poor's (S&P) a revizuit la stabila, de la negativa, perspectiva calificativelor Bank Leumi, prezenta si in Romania, si a confirmat ratingurile institutiei de credit, transmite Mediafax.

Banca israeliana este evaluata cu ratingurile '"BBB+" si "A-2" pentru credite pe termen lung si scurt.

"Revizuirea perspectivei reflecta situatia financiara a Bank Leumi, afectata intr-o masura redusa de recesiunea din Israel, dar si asteptarile ca recuperarea economiei in 2010 si 2011", a declarat intr-un comunicat analistul S&P Austen Koles-Boudreaux.

Perspectiva stabila ia in calcul si trendul de crestere a profitabilitatii, sustinut de baza diversificata de venituri si de recuperarea creditarii in acest an, se arata in comunicat.

Banca detine detine 99,90% din Bank Leumi Romania, fiind singura institutie de credit cu capital israelian din tara. Profitul net al Bank Leumi Romania a crescut anul trecut cu 43%, la 4,3 milioane de dolari, de la 3 milioane dolari in 2008.

Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Ești în căutarea unei modalități mai eficiente de a-ți gestiona datoriile financiare? Ai luat în considerare vreodată refinanțarea creditului tău? În acest articol, te vom ghida prin...
#sp, #bank, #leumi, #ratinguri, #credit , #stiri Standard Poor s