"Lifting" de 30 de milioane de lei pentru Arcul de Triumf

Joi, 14 Iulie 2011, ora 10:13
1457 citiri
"Lifting" de 30 de milioane de lei pentru Arcul de Triumf

Arcul de Triumf va fi reabilitat, in urma unor investitii de 30 de milioane de lei, a anuntat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, care a anuntat ca in curand  va semna un contract de finantare cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) pentru consolidarea, restaurarea si conservarea Arcului de Triumf din Bucuresti, noteaza NewsIn.

Pentru consolidarea, restaurarea si conservarea Arcului de Triumf, cerea a fost depusa in decembrie 2009, iar evaluarea a durat mai bine de un an si sase luni. Valoarea totala a proiectului este de 30 milioane lei, iar asistenta financiara nerambursabila este de 22 milioane lei.

"Dupa parerea mea, Arcul de Triumf ar fi trebuit sa intre in consolidare ieri", a spus Sorin Oprescu.

Primarul orasului Bucuresti a mentionat ca nu va fi amenajata nicio cafenea sau restaurant pe terasa monumentului, asa cum se vehicula in urma cu cativa ani.

Totodata, Primaria Capitalei si MDRT vor mai semna contracte si pentru consolidarea si reabilitarea Observatorului astronomic "Vasile Urseanu", pentru care este depusa cererea de finantare din 18 decembrie 2009. Proiectul, in valoare de 11 milioane lei, a fost aprobat spre finantare pe 14 aprilie 2011.

Alte proiecte care asteapta sa fie evaluate sunt cele privind reabilitarea, modernizarea si echiparea ambulatorului la spitalul clinic de copii Dr. Victor Gomoiu, precum si cel pentru reabilitarea, modernizarea si echiparea ambulatorului de la Foisor. "Din patru cereri ne-au fost admise doua pentru ambulatoriu", a mentionat edilul Capitalei.

Un alt proiect important pe care municipalitatea vrea sa il demareze, de 88 milioane lei, din care asistenta nerambursabila este de 24 milioane lei, este un pasaj in zona Piata Sudului, pe sub Soseaua Oltenitei, a mai spus Oprescu.

"Avem inca in evaluare, dar in foarte scurt timp vom semna celelalte doua proiecte, pentru Observatorul astronomic si Arcul de Triumf, si speram ca in felul acesta sa contribuim la cresterea gradului de absorbtie al fondurilor europene pe regiunea Bucuresti-Ilfov, care, intr-adevar, a mers greu. A mers cel mai greu dintre toate regiunile de dezvoltare la nivel national", a spus ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea.

#arc triumf, #sorin oprescu reabilitare arc triumf, #oprescu , #stiri Sorin Oprescu