Blejnar, ANAF: multi angajati vor fi nemultumiti de stimulente

Luni, 18 Octombrie 2010, ora 11:10
936 citiri
Blejnar, ANAF: multi angajati vor fi nemultumiti de stimulente

Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar, a declarat luni ca se asteapta ca multi angajati din Finante sa nu fie multumiti de noile conditii de acordare a stimulentelor, dar nu crede ca vor fi noi proteste, conform NewsIn.

"O parte din oameni vor fi nemultumiti pentru ca am schimbat modul de acordare a stimulentelor. In aceasta tara multi oameni sunt nemultumiti si multi nu au bani, dar eu cred in maturitatea angajatilor nostri si nu cred ca vor fi organizate noi proteste", a precizat Blejnar.

In privinta datei la care stimulentele vor fi date, seful ANAF a spus ca banii vor fi trimisi abia dupa ce se vor primi listele din teritoriu.

"Avem coeficientii, avem sumele stabilite pentru fiecare directie din subordine. Cand subcomisiile vor finaliza listele, oamenii isi vor primi banii in ziua urmatoare. Nu stiu daca sunt facute listele in teritoriu, trebuie sa soseasca pe e-mail la comisia centrala", a explicat Sorin Blejnar.

Presedintele ANAF, Sorin Blejnar, a declarat sambata ca au fost stabilite criteriile privind acordarea stimulentelor angajatilor din Finante si ca acestea nu sunt negociabile.

"Am terminat criteriile, o sa le prezentam sindicatelor. Vreau sa va spun ca nu sunt negociabile. Sunt criterii facute de specialistii nostri. Sunt criterii care sunt clar pe principii de competenta si de performanta. Nu ne intereseaza acordarea stimulentelor pe criterii sociale, cu toate sa salariile in institutia acesta sunt mici", a declarat Blejnar.

Presedintele ANAF a spus ca indiferent daca sindicatele vor accepta sau nu criteriile stabilite, "decizia este finala".

El a mentionat ca au fost stabiliti coeficientii de performanta pentru fiecare judet, in functie de trei criterii - gradul de realizare a programului de incasare, sumele stabilite suplimentar din evaziune fiscala si din economia subterana si ponderea pentru fiecare judet in totalul incasarilor ANAF.

#anaf, #angajati, #blejnar, #stimulente , #stiri Sorin Blejnar