ANAF ramburseaza TVA de peste 1,5 miliarde lei

Marti, 13 Septembrie 2011, ora 11:51
1459 citiri
ANAF ramburseaza TVA de peste 1,5 miliarde lei

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a realizat selectia nationala a deconturilor cu optiune de rambursare pentru care exista decizie aprobata, acestea totalizand la 1 septembrie suma de 1,518 miliarde lei, potrivit unui comunicat transmis marti de institutie, precizeaza NewsIn.

"De la inceputul anului si pana in acest moment am rambursat lunar circa 1 miliard de lei si incercam sa ridicam plafonul de decontare de la luna la luna, astfel incat sa lichidam deconturile intarziate si sa venim cat mai mult in sprijinul mediului de afaceri", a declarat presedintele ANAF, Sorin Blejnar.

Potrivit ANAF, in selectia lunii septembrie au fost cuprinse in ordinea vechimii toate deconturile de TVA, solutionandu-se prin restituire deconturile a caror vechime este de pana la data de 5 august 2011.

Astfel, deconturile cu compensare si restituire totalizeaza 1,152 miliarde lei, din care se compenseaza suma de 84,5 milioane lei si se restituie suma de 1,067 miliarde lei, in vreme ce deconturile cu compensare integrala sunt in valoare de 359,7 milioane lei.

Totodata, deconturile cu compensare partiala sunt in valoare de 6,8 milioane lei, iar suma de 134,8 milioane lei se va restitui in perioada urmatoare.

In cazul compensarilor totale sau partiale se solutioneaza toate deconturile pentru care s-a emis decizia de rambursare, iar in cazul sumelor de restituit, care totalizeaza 1,067 miliarde lei, plata efectiva a fost programata in trei transe, respectiv in 8 septembrie (209,3 milioane lei), in 23 septembrie (321,7 milioane lei) si in 29 septembrie (536,1 milioane lei).

#anaf, #rambursare tva, #anaf rambursare tva, #tva , #stiri Sorin Blejnar