Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Virusul Google care a trecut neobservat 3 luni. Cum te poate afecta

Virusul Google care a trecut neobservat 3 luni. Cum te poate afecta


Un virus care a reusit sa treaca neobservat aproape trei luni de zile a infectat GOOGLE Now, Google Translate si serviciul Google text-to-speech.

La prima vedere serviciile GOOGLE afectate de acest virus nu par a fi atinse de vreo eroare. Cu toate acestea, la intrebarea potrivita venita din partea utilizatorilor, efectele virusului se pot observa.

Virusul este activat atunci cand utilizatorul isi incheie propozitia cu formularile "terminat cu", "furios de" sau "plin de", potrivit Huffington Post, preluat de Mediafax.

La activare, virusul declanseaza terminatia "he now praises the iPad / acum lauda iPad-ul", aceasta aparand doar atunci cand intrebarea userului este incheiata intr-un anume mod.

De exemplu, accesarea Google Translate si introducerea unei propozitii precum "O girafa merge furioasa de", serviciul gigantului IT va transforma traducerea in "O girafa merge furioasa de, acum lauda iPad-ul".

Huffington Post il citeaza pe Paul Kafasis, dezvoltator de soft-uri, care sustine ca a urmarit virusul luni intregi si a scris despre acesta pe blogul sau personal.

"Este un virus care mai mult ca sigur va ajunge pe primele pozitii intr-un clasament al celor mai ciudate virusuri", a spus Kafasis.

Din notarile facute de Kafasis pe blogul sau, se pare totusi ca nu este vorba despre vreun atac al Google asupra imagini iPad-ului, ci pur si simplu ar fi vorba despre o linie de cod scrisa in mod gresit.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1485 ori