Solutii pentru afaceri sau cum isi pot creste companiile eficienta activitatilor

Miercuri, 18 Septembrie 2013, ora 16:40
3082 citiri
Solutii pentru afaceri sau cum isi pot creste companiile eficienta activitatilor
Solutiile informatice sustin dezvoltarea companiilor

Mediul economic obliga companiile, in prezent, sa isi imbunatateasca permanent practicile de afaceri, daca doresc sa creasca si sa ramana competitive. Agilitatea, controlul operational si productivitatea sporita sunt doar cateva dintre provocarile cu care o companie se confrunta zilnic.

Pentru a face fata provocarilor, companiile au ca alternativa implementarea de solutii pentru afaceri, care sunt disponibile in multiple variante pe piata locala, fiind prezente atat marile corporatii din domeniu, dar si companii romanesti.

Aplicatiile pentru afaceri sunt un suport pe care se bazeaza pentru cea mai buna strategie de afaceri si pentru eficienta operationala si financiara toate companiile, indiferent de dimensiune.

O afacere mica, sustinuta de o solutie informatica, se poate dezvolta

Compania Cafe River, distribuitor de cafea din Cluj Napoca, a implementat solutia ERP dezvoltata de AsiS, pentru a-si sustine cresterea pe piata cafelei.

Principalul motiv pentru care compania a implementat aceasta solutie pentru afaceri l-a reprezentat necesitatea automatizarii fluxurilor agentilor de vanzari si evidenta detaliata a mentenantei aparatelor de cafea.

Cei sapte agenti ai companiei vor utiliza ASiSagent, aplicatia destinata automatizarii fortei de vanzare. Preluarea comenzilor de la clienti se va face utilizand tablete dotate cu sistemul de operare Android, eliminandu-se astfel dispozitivele PDA, greu de utilizat. De altfel, costurile solutiei ASiSagent sunt cu 50% mai mici comparativ cu solutiile informatice clasice pentru distributie.

Cu o cifra de afaceri de peste doua milioane de lei, Caffe River estimeaza o crestere a acesteia in 2013 cu aproximativ 20%.

Dezvoltarea accelerata impune implementarea unei solutii de gestiune

Distribuitorul de cabluri, conductori electrici si produse electrice complementare Gomar Electric si-a dezvoltata activitatea, ajungand la 29 de puncte de lucru din tara, anul trecut majorandu-si afacerile de peste doua ori, pana la 65 de milioane de lei.

Acest ritm de dezvoltare accelerat a facut necesara o solutie de gestiune online, care sa permita accesul in timp real la informatii din orice punct de lucru si sa ofere managerilor vizibilitate asupra intregii activitati. Gomar Electric a implementat solutiile SeniorERP si SeniorVisualBI.

Cu ajutorul sistemului ERP, Gomar Electric gestioneaza stocurile si vanzarea a peste 40 000 de produse. De asemenea, ERP-ul a facilitat si organizarea activitatii de vanzare a companiei, prin implementarea unor politici comerciale bine puse la punct.

Datorita acestora a fost posibila automatizarea procesului de calcul al preturilor direct pe documente, in functie de tipul de client sau furnizor, de produse, volum sau cantitate.

Informatizarea eficientizeaza si serviciile medicale

Cifra de afaceri realizata anul trecut de cei mai mari zece jucatori ai pietei private de servicii medicale s-a ridicat la 230 milioane de euro. Peste 55% din aceasta valoare a fost realizata de primele trei companii, respectiv MedlLife, Regina Maria si Medicover, toate trei utilizand sisteme informatice dezvoltate de TotalSoft.

Recent, a fost finalizata implementarea platformei de aplicatii Charisma dezvoltata de TotalSoft la MedLife, care este cel mai mare operator privat de servicii medicale de pe piata locala.

Platforma implementata are la baza mai multe componente software, care integreaza activitatea medicala cu cea economica si automatizeaza total fluxurile de lucru si care asigura gestionarea activitatii de HR&Payroll pentru cei 1.900 de angajati MedLife. Integrarea tuturor componentelor intr-o platforma unica, asigura activitatii MedLife un nivel ridicat de performanta, siguranta in utilizare si o securitate sporita a datelor.

Businessul medical al MedLife este complex, fiind compus din noua hyperclinici, opt laboratoare de analize, sase spitale, trei maternitati si 26 de centre medicale generaliste.

Piata romaneasca de servicii IT, in crestere

Conform companiei de analiza si cercetare IDC, piata romaneasca de servicii IT a inregistrat, anul trecut, o crestere sensibila fata de 2011, ajungand la 506,62 milioane dolari, de la 481,8 milioane dolari in 2011.

#solutii informatice, #activitate companie, #dezvoltare activitate, #solutii afaceri , #Stiri Software