Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

3 (cele mai importante) avantaje ale unui software CRM personalizat

3 (cele mai importante) avantaje ale unui software CRM personalizat


În această eră când clientul este principalul motor al oricărui tip de business, succesul unei companii este, în mare parte, datorat unei soluții de tip CRM personalizată. Soluția software de CRM personalizat îți oferă acces instant la o bază de date proprie prin care poți vedea informații vitale pentru business, cum ar fi cât de mulțumiți sunt clienții tăi, cât bine merg vânzările sau care este gradul de fidelizare al clienților, printre altele.

Fiecare companie este unică și cu cât se dezvoltă, procesele interne și relațiile cu clienții devin din ce în ce mai complexe. În același timp, comunicarea internă devine din ce în ce mai dificilă dacă nu ai un CRM personalizat care să permită fiecărui departament să poată vedea, instant, toate informațiile de care are nevoie pentru a lua decizii în timp real de îmbunătățire a procesului de vânzări, sau a campaniilor de marketing.

O echipă cu experiență în dezvoltarea de proiecte CRM personalizate îți va oferi cele mai bune opțiuni pentru ca tu să poți vinde mai mult, la costuri mai mici și să-ți fidelizezi clienții mai ușor. Iată care sunt principalele 3 avantaje ale unui software CRM personalizat.

1. Un software CRM personalizat îți arată informațiile de care ai tu nevoie

Orice tip de software CRM disponibil pe piață este limitat. În același timp, va trebui să îți adaptezi procesele interne la respectivul CRM, în special din cauza faptului că este produs „mass market”, adică trebuie să cuprindă procesele companiei tale, dar și ale altor zeci sau sute de companii. De asemenea, timpul de adopție internă al acestui software poate fi foarte mare, perioadă în care productivitatea scade, departamentul de vânzări nu își poate îndeplini obiectivele, iar bugetele de marketing se măresc.

Un software personalizat CRM se adaptează nevoilor companiei. Interfața este dezvoltată astfel încât să cuprindă toate procesele tale interne și să ai acces instant la toate cifrele și datele de care ai nevoie, în câteva minute.

Datele care sunt cele mai reprezentative pentru tine, fie că sunt financiare, informații specifice despre customer journey, churn rate-ul sau eficiența bugetelor de marketing în lead generation, un CRM personalizat trebuie să îți poată oferi toate aceste date din câteva click-uri, iar o echipă cu experiență în dezvoltarea de proiecte CRM personalizate îți poate oferi acest tip de software.

2. Un software CRM personalizat îți va ajuta angajații să fie mai eficienți

Un software CRM personalizat, așa cum am spus mai sus, se pliază pe procesele tale interne deja existente. Astfel, angajații tăi vor adopta mult mai rapid acest tool tehnic prin care să-și ducă task-urile la bun sfârșit într-un timp mult mai scurt și care să aibă aceeași calitate. De asemenea, riscul de a pierde informații vitale din lipsa clară de comunicare devine minim, deoarece este mult mai ușor ca toate departamentele să aibă acces la aceeași bază de date.

Rezultatele unui software CRM personalizat se văd într-un timp relativ scurt, iar clienții tăi vor fi mai mulțumiți că primesc servicii și produse care li se potrivesc, personalul din departamentul de vânzări își va îndeplini obiectivele, iar marketing-ul va putea să folosească bugetele mult mai eficient.

3. Un software CRM personalizat îți oferă avantajul competițional de care ai nevoie

Cum lucrează angajații tăi este la fel de important ca ceea ce fac. Un software CRM personalizat îi ajută să fie mai eficienți și, în același timp, le oferă o platformă în care sunt conectate toate celelalte produse software de business intelligence sau stocare pe care le folosești.

Scopul principal al unui software CRM personalizat este să îți ofere capabilitatea de a lua decizii mult mai rapid, deoarece ai acces la informații vitale despre business din doar câteva click-uri.

În același timp, ajută angajații să simtă că fac parte dintr-un colectiv și că lucrează împreună pentru aceleași obiective, chiar dacă fac parte din departamente diferite și au proprii KPI-ii de atins. De asemenea, pentru că un CRM personalizat îi ajută să-și automatizeze task-urile recurente, angajații tăi se vor putea concentra pe crearea de strategii de retenție a clienților, testarea unor campanii de marketing digital pentru atragerea de lead-uri și să își folosească timpul în dezvoltarea produselor și serviciilor tale.

În concluzie, un CRM personalizat te poate ajuta să devii mai organizat, eficient și să te diferențiezi de competiție. Te ajută să îți organizezi bugetele mai bine și să faci prognosticuri, spre exemplu, în funcție de numărul de lead-uri și unde se află pe funnel, ce profit vei avea la final de lună. Astfel, vei putea înțelege mai bine cât de sănătos este business-ul tău, în ce direcție se îndreaptă și ce ar trebui să faci astfel încât să începi să îți duci compania la următorul nivel.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 340 ori
Citeste mai multe despresoftware CRM software CRM personalizat