Cum monitorizezi online ce fac paznicii? A aparut aplicatia pentru control rond prin NFC

Miercuri, 17 Februarie 2016, ora 11:39
2938 citiri
Cum monitorizezi online ce fac paznicii? A aparut aplicatia pentru control rond prin NFC

Securitatea bunurilor si angajatilor ar trebui sa fie prioritatea numarul 1 a companiilor. Una din metode este angajarea sau outsourcing-ul agentilor de paza.

Simpla prezenta a unui agent de paza creeaza un sentiment de siguranta pentru angajati, iar clientii o asociaza cu o imagine de profesionalism din partea companiei. Sa nu uitam insa, si de o alta componenta importanta: descurajarea infractorilor.

Principala problema a companiilor care au paznici angajati este ca, in general, acesti paznici trebuie sa supravegheze suprafete mai mari si, de cele mai multe ori, acestia nu-si fac datoria cum trebuie.

Solutia a fost crearea unor sisteme pentru control rond (control patrulare). Initial aceste sisteme pentru control rond erau mecanice, iar in anii '80 au aparut primele sisteme computerizate pentru control rond.

In prezent sistemele de control rond presupun distribuirea unor tag-uri RFID in punctele importante si scanarea acestora cu dispozitive speciale (data logger-e) pe care paznicii trebuie sa le aiba asupra lor. Aceste dispozitive inregistreaza data si ora la care paznicul viziteaza fiecare punct.

Ulterior, superiorii trebuie sa descarce datele din data logger-e folosind niste baze de descarcare, iar abia apoi pot sa acceseze datele si sa le analizeze.

Vonrep, firma de automatizari 100% romaneasca, a implementat aceste sisteme clasice de control rond si, observand dezavantajele acestora, a dezvoltat solutia nLogix Patrol.

nLogix Patrol este o solutie moderna pentru control rond, prin intermediul careia se poate monitoriza online activitatea paznicilor folosind smartphone-uri cu sistem de operare Android si tehnologia NFC.

Ce ofera in plus nLogix Patrol?

Sistemele clasice pentru control rond functioneaza offline, iar vizualizarea datelor se poate realiza dupa ce agentul de paza si-a incheiat tura si a descarcat datele din data logger.

nLogix Patrol va permite sa vedeti in timp real ce fac paznicii dvs, de exemplu: daca si-au inceput patrularea, care este ultima locatie vizitata, daca au intarziat sau nu au mai ajuns la o locatie.

De asemenea, odata ajuns la o locatie, paznicul poate raporta un incident (de ex: geam spart, usa fortata, alarma declansata), iar dvs. veti primi in timp real o notificare in interfata de administrare si puteti seta sa primiti o alerta prin email/SMS.

Puteti genera foarte simplu si rapid rapoarte despre paznici, puteti compara activitatea acestora folosind grafice (ex: se afiseaza procentual rata de locatii vizitate la timp, vizitate mai tarziu sau nevizitate), in intervale de timp customizabile.

Poate cel mai important aspect pentru o companie il reprezenta costurile: sistemele clasice de control rond sunt compuse din echipamente dedicate (data logger pentru fiecare paznic si o baza de descarcare a datelor), care sunt destul de scumpe.

Din punct de vedere hardware, pentru sistemul de control rond nLogix Patrol aveti nevoie doar de un telefon cu sistem de operare Android si NFC. Deci eliminati costurile unei baze de descarcare a datelor iar datalogger-ul dedicat e inlocuit de telefonul mobil (care este oricum indispensabil pentru paznici).

Pentru a putea utiliza sistemul pentru control rond nLogix Patrol este necesar un abonament lunar insa costurile pornesc de la doar 2,79 euro/luna pentru un agent de paza.

Cum functioneaza sistemul de control rond nLogix Patrol?

1. In punctele-cheie se plaseaza etichete NFC.

2. Paznicul are instalata aplicatia nLogix Patrol pe smartphone, iar aceasta ii indica itinerariul.

3. Pentru a valida vizitarea unui punct agentul apropie telefonul de eticheta, iar datele se transmit automat catre server. Paznicul poate sa raporteze un incident, iar supervizorul sau primeste notificare prin e-mail/SMS. Exista inclusiv un buton de apelare rapida in caz de urgenta catre un numar prestabilit.

4. Folosind panoul de administrare supervizorul este informat privind activitatea fiecarui paznic

#monitorizare online paznici, #sistem monitorizare paza , #Software romanesc