Solutiile romanesti de eLearning, cautate pe piata internationala - Interviu Radu Jugureanu, SIVECO

Marti, 29 Ianuarie 2013, ora 14:15
3612 citiri
Solutiile romanesti de eLearning, cautate pe piata internationala - Interviu Radu Jugureanu, SIVECO

Odata cu dezvoltarea tehnologica si nevoia crescuta de performanta, solutiile de eLearning devin tot mai cerute pe piata internationala, fie ca este vorba de software educational pentru copii, dispozitive de ultima generatie sau solutii complexe destinate adultilor pentru invatarea pe parcursul vietii.

Targul international BETT de la Londra este cel mai mare eveniment international din acest domeniu si reuneste peste 700 de producatori de solutii de eLearning din toata lumea, fiind vizitat anual de peste 30.000 de persoane.

Despre locul Romaniei pe piata internationala a solutiilor de eLearning, perspectivele de dezvoltare a acestui sector din Romania, precum si despre participarea companiei sale la BETT Show, a vorbit Radu Jugureanu, AeL eContent Manager SIVECO Romania, intr-un interviu acordat Business24.

De cand a inceput SIVECO sa participe la BETT Show? Ce inseamna participarea la acest targ pentru compania dumneavoastra si care au fost rezultatele principale de pana acum?

SIVECO Romania a participat pentru prima data la BETT Show in 2007, fiecare editie reunind in fiecare an peste 30.000 de vizitatori la nivel mondial. Prin prezenta sa la eveniment, SIVECO are posibilitatea de a interactiona direct cu utilizatorii de solutii eLearning din toata lumea, afland astfel care sunt ultimele tendinte in mediul educational, dar si care sunt cerintele profesorilor, factorilor de decizie din domeniul educational in privinta unei solutii informatice de tip eLearning.

Ce proportie ocupa in acest moment segmentul aplicatiilor educationale din totalul cifrei de afaceri SIVECO? Este un domeniu in care doriti sa investiti mai mult pe viitor?

Aplicatiile educationale dezvoltate de specialistii SIVECO ocupa un loc central in proiectele derulate de companie, avand peste 15 milioane de beneficiari (elevi, profesori, parinti) in 19 tari de pe 3 continente.

Cum procesul de invatare / instruire este unul permanent, vom continua sa investim in dezvoltarea si adaptarea solutiilor noastre de eLearning la cele mai noi si inovatoare tehnologii, fiind preocupati de asemenea de inglobarea permanenta a celor mai moderne practici psiho-pedagogice.

Cum sunt primite produsele romanesti la BETT si cat de dificil este pentru o companie romaneasca sa patrunda pe aceasta piata internationala a tehnologiei aplicate in domeniul educational?

Fiind un nume recunoscut pe piata internationala de eLearning, prezenta SIVECO Romania la acest eveniment este deja de notorietate. In plus, ne-am obisnuit vizitatorii ca in fiecare an sa le prezentam noi inovatii in materie de continut educational si tehnologii utilizate in dezvoltarea acestora, anticipand de multe ori cerintele lor de imbunatatire a procesului educational, in pas cu ritmul de dezvoltare a tehnologiilor moderne.

Care sunt principalele piete internationale pentru produsele dumneavoastra? Cum doriti sa va extindeti pe viitor afacerile la nivel international?

Solutiile noastre de eLearning sunt utilizate cu succes de elevi si profesori din 19 tari din Uniunea Europeana, Orientul mijlociu (Emiratele Arabe Unite, Oman), zona CIS (Azerbaijan, Belarus, Kazakhstan, Turkmenistan, Moldova) si Africa de Nord, tari care au alocate bugete semnificative pentru dezvoltarea sistemului educational.

De exemplu, Emiratele Arabe Unite investesc foarte mult in acest domeniu, iar SIVECO are privilegiul de a fi singurul furnizor de continut educational digital in cadrul initiativei de Smart Learning, implementate de Ministerul Educatiei din Emiratele Arabe Unite.

Strategia de furnizare a solutiilor de eLearning la nivel international are la baza, in principal, expertiza noastra in implementarea de proiecte de anvergura nationala, asa cum este SEI (Sistemul Educational Informatizat pentru invatamantul preuniversitar romanesc), cel mai mare proiect strategic implementat in Romania, in vederea imbunatatirii sistemului educational national.

Cat de mult succes are software-ul educational pe piata din Romania, tinand cont ca investitiile in educatie sunt, in general, reduse in tara noastra? Care sunt principalele categorii de clienti din Romania pe acest segment?

In urma implementarii proiectului SEI, in 2001, solutiile de eLearning dezvoltate de firma noastra sunt utilizate la nivel national, in invatamantul preuniversitar, de elevi si profesori, personal administrativ, parinti, factori de decizie, specialisti din domeniul educatiei.

In plus, portalul dezvoltat de SIVECO la initiativa Ministerului Educatiei Nationale, http://portal.edu.ro, reprezinta principalul punct de informare si comunicare din domeniul educational romanesc, gazduind una dintre cele mai dinamice comunitati virtuale din tara.

Tot prin intermediul acestuia pot fi accesate site-urile de afisare a rezultatelor la bacalaureat si a repartizarii computerizate la licee a absolventilor elevilor de clasa a VIII-a, gratie sistemului informatic furnizat de noi. 2012 a fost al doilea an consecutiv cand a fost folosita platforma de cloud computing Windows Azure pentru publicarea rezultatelor repartizarii la licee, asigurand sistemului informatic un grad inalt de disponibilitate.

#solutii eLearning Romania, #Radu Jugureanu SIVECO, #SIVECO Romania, #software educational Romania, #Romania targ solutii eLearning , #Softuri educationale