The Red Point, 10 ani de activitate pe piata

Luni, 21 Noiembrie 2011, ora 18:08
2497 citiri
The Red Point, 10 ani de activitate pe piata

Una dintre companiile care activeaza in domeniul IT pe piata romaneasca, The Red Point sarbatoreste 10 ani de activitate pe piata. Compania care a reprezentat Romania in Topul Delloite in 2009, un top anual al companiilor de tehnologie cu cel mai accelerat ritm de crestere din Europa Centrala, face bilantul reusitelor inregistrate pe piata locala.

Cu o cifra de afaceri de 7.900.000 lei in 2010, Red Point este liderul de piata in solutiile integrate destinate universitatilor.

La ora actuala, Academis este singura solutie software dedicata mediului universitar din Romania certificata SAP AG, lider mondial in furnizarea solutiilor de afaceri. Din solutia Academis face parte si componenta de management University Management System (UMS), implementata pentru prima data in anul 2005.

Compania isi propune sa devina si lider regional cu solutia Academis si sa se impuna ca furnizor de servicii pentru mediul privat, vizand firmele din Romania care au nevoie de solutii ERP (Enterprise Resurse Planing), CRM (Customer Relationship Management) sau BI (Business Intelligence).

In 2010, The Red Point a derulat unul dintre cele mai ample procese de recrutare pe piata de profil din Romania, angajand 60 de specialisti IT.

"Am stiut ca am devenit un brand atunci cand, la targurile de locuri de munca la care am participat, am constatat ca Red Point este un nume cunoscut pe piata fortei de munca din IT, iar compania este un angajator preferat de un numar mare de candidati. La unele targuri am avut chiar placuta surpriza sa ne clasam foarte aproape de companii precum Microsoft", spune Razvan Gidei, directorul companiei.

Compania are 120 de angajati si sedii atat in Iasi, cat si la Bucuresti. Portofoliul de clienti numara zeci de companii romanesti, precum si 25 de universitati.

"Daca ar fi sa fac un bilant al celor 10 ani de viata ai companiei, as spune ca sunt ani in care am crescut intr-un ritm alert, pe o piata extrem de competitiva, cu jucatori locali importanti", sintetizeaza Razvan Gidei evolutia companiei infiintate la Iasi si ajunse unul dintre cei mai importanti jucatori din domeniu din Romania.

Printre reusitele companiei se numara o crestere a cifrei de afaceri in perioada 2004-2008 cu 430%, una dintre cele mai rapide de pe piata.

In anul 2009, The Red Point a intrat in top 50 al celor mai dinamice companii de IT, ocupand locul 35 in clasamentul Deloitte Technology FAST 50 2009, un top anual al companiilor de tehnologie cu cel mai accelerat ritm de crestere din Europa Centrala.

#The Red Point aniversare, #concurent Microsoft Romania , #Produse software