Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Aplicatiile mobile au generat venituri de 10 miliarde dolari in 2012

Aplicatiile mobile au generat venituri de 10 miliarde dolari in 2012


Veniturile generate in acest an din aplicatii pentru dispozitivele mobile se ridica la 10 miliarde de dolari.

Cea mai mare parte, si anume 80%, revine jocurilor gratis, monetizate prin microtranzactii virtuale si advertising, potrivit unui studiu realizat de Flurry si preluat de AllThingsD.

Flurry ofera dezvoltatorilor de aplicatii solutii pentru monitorizarea comportamentului utilizatorilor. Compania a monitorizat si analizat comportamentul a peste 300 milioane de utilizatori Apple iOS si Google Android pentru o perioada de 90 de zile.

Concluziile studiului arata ca cele mai de succes aplicatii sunt jocurile care pot fi descarcate gratis si ofera contra cost diverse bunuri virtuale sau "valuta", ce pot fi utilizate in joc pentru imbogatirea continutului.

Cele mai de succes companii din domeniu, care potrivit raportului Flurry au inteles cel mai bine acest trend, sunt Electronic Arts si Zynga.

Veniturile totale generate de aplicatii in acest an au crescut de aproape doua ori fata de nivelul din 2011, de aproximativ 5,5 miliarde dolari, potrivit datelor Flurry.

Ponderea incasarilor generate din spoturi publicitare distribuite prin aplicatii a crescut de la 18% la 23%, estimeaza compania.

App Store si Google Play ofera peste 600.000 de aplicatii fiecare. Apple a anuntat recent ca a efectuat de la lansarea App Store plati de 5,5 miliarde de dolari catre dezvoltatorii de aplicatii.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1595 ori