Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Vrei o carte din biblioteca? Acum poti face rezervare online

Vrei o carte din biblioteca? Acum poti face rezervare online


sistemul integrat "Qulto" va deveni operabil, incepand de luni, 27 august, La Biblioteca Judeteana "Octavian Goga" din Cluj-Napoca. Prin acest sistem de automatizare a colectiilor, cititorii vor avea acces online la informatii despre fondul de carte al bibliotecilor, colectiile din muzee si documentele pastrate in arhive din Europa Centrala si de Est.

Totodata, prin "Qulto" cititorii vor putea face rezervari de volume, alcatui bibliografii in formatul dorit de ei, iar institutia de cultura va avea posibilitatea de a anunta cititorii inainte de scadenta termenului de restituire.

Un element important al acestui sistem il reprezinta "Qulto Libraries". Acesta are menirea sa ajute bibliotecile moderne in achizitiile de carte si publicatii periodice, procesul de catalogare, realizarea catalogului online, operatiunile de imprumut, management si marketing, precum si in conservarea documentelor si difuzarea propriilor informatii despre patrimoniu si servicii.

"Qulto Libraries" va rezolva o multitudine de operatiuni cerute de standardele internationale si nationale, prin modulul RFID (Radio-Frequency Identification - Identificare prin Frecventa Radio), bazat pe aplicarea de etichete ce transmit semnale radio pentru identificare, inventariere, porti anti-furt, autocontrol si restituirea documentelor.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1751 ori