Probleme in curtea Facebook? Veniturile raman sus, dar scade rata de crestere

Vineri, 24 Februarie 2012, ora 08:12
2319 citiri
Probleme in curtea Facebook? Veniturile raman sus, dar scade rata de crestere

Facebook poate deveni compania IT cu cel mai mare succes la listarea initiala de la Bursa si, potrivit unui nou raport, va genera in 2012 peste cinci miliarde de dolari venituri din publicitate. Dar viitorul financiar al Facebook nu este chiar atat de stralucitor.

Anul trecut Facebook a inregistrat o crestere de 68,2%, reusind sa genereze 3,1 miliarde de dolari din publicitate.

In 2012, veniturile generate din publicitate vor ajunge la cinci miliarde de dolari, potrivit firmei de cercetare eMarketer, citata de catre Venture Beat.

Acest lucru va insemna o crestere de 60%, mai mica cu peste opt procente fata de creterea inregistrata in 2011. Lucrurile nu se opresc aici. eMarketer estimeaza ca Facebook va inregistra rate din ce in ce mai mici de crestere, astfel incat in 2014 cresterea va fi de doar 13,7%.

Facebook va genera 6,72 miliarde de dolari in 2013, in crestere cu 32,8% fata de 2012, potrivit estimarilor firmei de cercetare.

Scaderea dramatica a ratei de crestere a veniturilor incasate din publicitate va forta Facebook sa schimbe strategia, pentru a-si multumi actionarii si pentru a continua sa inregistreze cresteri solide anuale.

Unul dintre segmentele de business care trebuie intarit este cel al platilor incasate de Facebook.

Anul trecut, doar 557 milioane de dolari au provenit din plati, iar eMarketer estimeaza ca 85% din veniturile Facebook au provenit din anunturi publicitare.

#venituri publicitate facebook, #castiguri facebook, #publicitate online facebook, #cifra de afaceri facebook , #Stiri Social Media