Tagged a cumparat Hi5

Miercuri, 14 Decembrie 2011, ora 21:56
2675 citiri
Tagged a cumparat Hi5

Reteaua sociala Tagged a cumparat Hi5, dublandu-si astfel numarul de utilizatori activi la 20 de milioane si ajungand la un numar total de 300 de milioane de conturi inregistrate.

Termenii tranzactiei nu au fost dezvaluiti, insa in mod clar achizitia include Hi5 si baza de utilizatori a acestei retele de socializare, scrie Wall Street Journal, citat de TechCrunch.com.

Pana in 2008, Hi5 reprezenta una din cele mai importante retele sociale, alaturi de MySpace si Facebook, insa din cauza dezvoltarii Facebook, Hi5 a regresat mult in ultimii 3 ani.

In incercarea sa de a ramane competitiv pe piata, Hi5 a achizitionat dezvoltatorul de jocuri Big Six, a carui platforma a devenit parte integranta din reteaua Hi5, insa reteaua sociala nu a castigat prea mult in popularitate.

In acelasi timp, Tagged s-a dezvoltat, dublandu-si personalul si achizitionand in decursul acestui an, Digsby Cat si Topicmarks.

Desi in SUA Tagged are o prezenta slaba, doar 30% din utilizatorii ei provenind de aici, reteaua sociala se bucura de popularitate in Asia de Sud Est, America de Sud, precum si in unele tari europene precum Spania, Portugalia si Romania.

Achizitia retelei Hi5 este una profitabila, deoarece doar un procent de 10% din utilizatori se suprapun, restul insemnand practic noi utilizatori pentru Tagged.

Prin aceasta tranzactie, Tagged isi propune sa lase Hi5 sa functioneze independent, oferind utilizatorilor posibilitatea de a intra pe Tagged prin intermediul platforme Hi5.

#Tagged, #hi5, #Tagged achizitie Hi5, #popularitate Tagged , #Retele sociale