Facebook ar putea sa dispara pana in 2020

Miercuri, 06 Iunie 2012, ora 09:15
1156 citiri
Facebook ar putea sa dispara pana in 2020

Scaderea cotatiilor actiunilor Facebook pe bursa i-a determinat pe cativa administratori ai fondurilor de hedging sa anunte o probusire sumbra a retelei sociale in zece ani.

"In cinci - opt ani, reteaua sociala va disparea in acelasi fel in care se intampla si cu Yahoo", a spus Eric Jackson, fondatorul Ironfire Capital, citat de Mashable.

"Yahoo inca face bani, are profit, continua sa detina 13.000 de angajati, dar are 10% din valoarea inregistrata in 2000", a adaugat Jackson. Fondatorul Ironfire Capital considera ca prabusirea Facebook va avea loc in contextul aparitiei retelei mobile, situatie la care reteaua sociala va incerca sa se adapteze.

"Lumea se misca mai repede, devine mult mai competitiva", a spus Eric Jackson. "Cred ca cei care care sunt cei mai buni intr-un domeniu in generatia anterioara vor avea in mod sigur o perioada grea in adaptarea la noua generatie".

"Facebook poate sa cumpere o multime de companii mobile, dar inca este un site web mare, diferit de o aplicatie mobila".

Facebook a cumparat Instagram in aprilie, , cea mai populara aplicatie pentru telefoane mobile, in schimbul a un miliard de dolari in actiuni si bani.

In documentul de instiintare privind prima Oferta Publica Initiala, lansat in februarie, erau anuntati 35 de factori de risc. Compania admitea ca utilizarea retelei Facebook prin intermediul telefonului mobil si Internetul in general, vor continua sa se extinda, astfel ca situatia platformei mobile va deveni din ce in ce mai problematica. Intr-un document modicat in mai, compania sublinia din nou aceeasi provocare.

Listarea actiunilor Facebook la bursa a demarat in data de 18 mai, la un pret de 38 de dolari.

Eric Jackson vede Facebook ca fiind inclusa in cea de-a doua din cele trei generatii de companii de Internet. Prima generatie, evidentiata de afaceri precum Google si Yahoo, s-a constituit intr-un fel de portaluri care au organizat si adunat cantitatea mare de informatii de pe Internet. A doua generatie, in special Facebook, a profitat de aparitia retelelor sociale.

A treia generatie este formata din companiile al caror singur scop este sa influenteze si sa valorifice utilizatorii tehnologiei mobile.

"Cand te uiti la aceste trei generatii, oricat de mult succes ai avea intr-una dintre ele, nu poti sa fii capabil sa transferi realizarile tale in cea de-a doua generatie, oricat de multi bani ai avea in banca sau oricat de multe doctorate ai avea", a adaugat Jackson.

"Uitati-va la lupta pe care a dus-o Google pentru a se muta in domeniul social si cred ca Facebook va avea de nfruntat acelasi tip de provocare, atunci cand se va muta in spatiul mobil".

#Facebook evolutie, #Facebook prabusire, #previziuni evolutie Facebook, #Facebook tehnologie mobila , #Retele sociale