Brazilia ocupa locul al doilea pe Facebook

Sambata, 05 Mai 2012, ora 16:25
1423 citiri
Brazilia ocupa locul al doilea pe Facebook

Brazilia a reusit sa surclaseze India pe Facebook, potrivit SocialBakers, firma de analiza social media.

In prezent, Brazilia are 46 milioane de utilizatori pe Facebook, in crestere cu 22% fata de ultimele trei luni.

Pe primul loc in topul utilizatorilor pe Facebook se afla Statele Unite ale Americii (157 milioane de utilizatori), iar pe locul al treilea se claseaza India cu peste 45 milioane de utilizatori, anunta The Next Web.

Social Bakers explica succesul Braziliei pe Facebook prin capacitatea acestei tari de a constientiza importanta crescuta a domeniului social si de a dezvolta o abordare proactiva si creativa in incercarea sa de a castiga mai multi fani, in special in sectorul FMGC, cel al bauturilor alcoolice, al frumusetii si modei.

In Brazilia, reteaua social Orkut, operata de Google, a fost surclasata in ianuarie 2011 de Facebook. Unele companii braziliene au anticipat ascensiunea Facebook. De exemplu, dezvoltatorul de jocuri O2Games a decis in ianuarie 2011 sa favorizeze Facebook in fata Orkut.

Decizia O2Games de a nu mai crea jocuri pentru Orkut a fost determinata de mai multi factori, printre acestia numarandu-se profesionalismul sczut al companiilor care activau in reteaua sociala a Google.

Facebook are indicatori metrici de performanta mai avansati decat cei ai Orkut, iar acestia sunt esentiali pentru O2 Games, care are nevoie de o evidenta in acest sens. Daniel Coquieri, fondatorul O2 Games, spune ca Facebook depaseste cu mult Orkut in privinta indicatorilor metrici de performanta.

Statisticile recente arata ca migratia utilizatorilor Orkut catre Facebook a devenit un trend general in Brazilia. In timp ce Orkut are 30 milioane de utilizatori, influenta sa asupra tuturor regiunilor si claselor sociale este in declin.

Aceasta ar putea fi o problema importanta pentru companiile producatoare de jocuri din America Latina, precum Vostu. Aceasta a pariat pe Google, iar recent a fost nevoita sa faca un numar mare de disponibilizari.

Facebook cunoaste o dezvoltare rapida in America Latina, facand angajari in cadrul filialelor locale. Continentul sud american reprezinta o importanta sursa de crestere pentru Facebook, tinand cont de faptul ca reteaua sociala vrea sa ajunga la un numar de un miliard de utilizatori pana in august.

#Brazilia Facebook, #Brazilia India Facebook, #companii jocuri Brazilia Facebook, #Facebook Orkut Google , #Retele sociale