Tumblr, mai cautat decat cuvantul "blog"

Marti, 17 Aprilie 2012, ora 19:24
1457 citiri
Tumblr, mai cautat decat cuvantul "blog"

Cuvantul "Tumblr" e pe cale sa inlocuiasca cuvantul "blog" in cautarile efectuate pe diverse motoare online.

Asa cum Kleenex sau Band Aid ajuns sa reprezinte intreaga categorie de produse (servetele si plasturi), asa si Tumblr este pe cale de a deveni cuvant generic pentru blogurile personale, scrie Mashable.

Conform Google, in urma analizei trendului de cautari, pana la finalul anului 2012 vor exista mai multe cautari pentru cuvantul "Tumblr" decat pentru "blog".

Randall Munroe, creator al benzii desenate online XKCD, este primul care a facut aceasta observatie. El nu e singurul care mentioneaza ascensiunea Tumblr din ultima perioada. Conform datelor ComScore, Tumblr a avut 21,8 milioane de vizitatori unici din SUA in luna martie, comparativ cu 8,4 milioane in aceeasi luna a anului precedent.

In ciuda cresterii in trafic, CEO-ul companiei, David Karp, a declarat ca nu doreste sa monetizeze platforma prin intermediul reclamelor. "Atitudinea noastra vizavi de atentia pe care o primeste Tumblr este alta. Desi am putea foarte usor sa punem reclame pentru a face profit, asta nu e pe lista noastra. Ne vindem birourile pentru a evita monetizarea site-ului. Aceasta ar fi un pas luat doar daca nu avem alte optiuni".

#Tumblr blog, #bloguri Tumblr, #platforma Tumblr, #cautari Google Tumblr , #Bloguri