Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Compania lui Silvio Berlusconi, somata sa plateasca 560 de milioane de euro

Compania lui Silvio Berlusconi, somata sa plateasca 560 de milioane de euro

Compania premierului italian Silvio Berlusconi, Fininvest, va trebui sa plateasca despagubiri in valoare de 560 de milioane de euro intr-un caz de coruptie, potrit unei decizii judecatoresti, informeaza NewsIn.

Curtea de Apel din Milano a judecat cazul prin care Fininvest a preluat in 1991 de la CIR, compania lui Carlo De Benedetti, controlul asupra publisher-ului Arnoldo Mondadori Editore.

Tranzactia a fost supervizata de un judecator care ulterior a fost condamnat pentru coruptie.

Finivest se adresase Curtii de Apel pentru a contesta o decizie initiala a justitiei, din 2009, prin care trebuia sa plateasca CIR despagubiri de 750 de milioane de euro pentru ca in 1991 a corupt avocati si un judecator pentru a intra in posesia Mondatori.

Curtea de Apel a decis ca suma cuvenita pentru despagubiri se ridica la 540 de milioane de euro la data judecarii in prima instanta, la care se adauga dobanzile aferente, astfel incat sume se ridica in final la circa 560 de milioane e euro.

Decizia in apel este imediata si executorie.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 809 ori