Berlusconi ar putea demisiona

Vineri, 06 August 2010, ora 23:29
892 citiri
Berlusconi ar putea demisiona

Premierul Italiei, Silvio Berlusconi, care a pierdut majoritatea clara in Parlament, va incerca sa obtina increderea parlamentarilor in septembrie si, in cazul infrangerii, va demisiona, deschizand calea organizarii alegerilor anticipate, afirma un membru al partidului sau, potrivit Mediafax.

"In septembrie, Berlusconi va propune un program in cateva puncte. Speram ca in jurul acestei platforme se va constitui o majoritate parlamentara. In caz contrar nu va exista alta optiune in afara de convocarea alegerilor anticipate", a declarat Fabrizio Cicchitto, liderul grupului PdL din Camera italiana a Deputatilor.

"Fie Guvernul in functie are majoritate pentru aplicarea programului, fie vor exista alegeri pentru ca Guvernul nu mai are majoritate in Parlament", adauga el.

Cicchitto a denuntat manevrele Partidului Democrat (de opozitie) in sensul constituirii unui pol de centru si formarii unei noi majoritati in Parlament.

Pentru a contracara aceste incercari, Berlusconi a decis, potrivit presei, sa accelereze procedurile de organizare a alegerilor anticipate pregatind un plan de reformare a justitiei, sistemului fiscal, statului federal si ajutoarelor pentru regiunile sudice.

Miercuri, Berlusconi a reusit sa evite o criza guvernamentala imediata, obtinand respingerea unei motiuni care il viza pe un secretar de stat.

Votul a demonstrat insa ca Berlusconi nu mai are majoritate absoluta, din cauza separarii grupului de parlamentari care il sustin pe Gianfranco Fini. 

#berlusconi, #premier, #italia, #demisie , #stiri Silvio Berlusconi