Vladescu: Situatia Romaniei este mai buna decat imaginea care a fost creata

Vineri, 08 Ianuarie 2010, ora 13:12
1223 citiri
Vladescu: Situatia Romaniei este mai buna decat imaginea care a fost creata

Ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, a declarat, vineri, ca s-a creat despre Romania o imagine in care toata lumea se asteapta la o prabusire, pe fondul lipsei de incredere, dar ca "nu trebuie sa fim atat de ingrijorati".

"Nu cred ca trebuie sa fim atat de ingrijorati. S-a creat o imagine despre Romania in care increderea a disparut, iar toata lumea se asteapta sa ne prabusim", a spus Vladescu, la dezbaterile din comisiile reunite de buget-finante ale Parlamentului pentru aprobarea bugetului pentru 2010, precizeaza Mediafax.


El considera ca 2010 va fi greu, insa va fi primul an in care "va renaste speranta" si se va relua cresterea economica.


In ceea ce priveste somajul, el nu a dorit sa faca estimari privind nivelul la care acesta ar putea ajunge in 2010, insa considera ca cifrele depind si de evolutia economiei globale.


"Nu cred intr-un somaj atat de mare pe cat se discuta", a continuat Vladescu.


In schimb, el a precizat ca va purta discutii saptamana viitoare, dupa trecerea bugetului prin Parlament, despre modalitatile prin care vor putea fi stimulate dezvoltarea si investitiile.


De asemenea, el a reiterat ca propunerea unui parlamentar privind introducerea unei taxe pe avere poate fi analizata, insa deocamdata taxele vor ramane la nivelul actual.

 

#situatie, # romania, # incredere, # 2010, # crestere economica, # somaj , #stiri Sebastian Vladescu