Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Coplata in sanatate, inclusa in acordul cu FMI: Pacientii vor plati din martie UPDATE

Coplata in sanatate, inclusa in acordul cu FMI: Pacientii vor plati din martie UPDATE


Pacientul va plati din luna martie a acestui an o suma modica (coplata) pentru servicii asigurate in spitale, cu exceptia celor de urgenta, conform scrisorii de intentie convenita de Guvern cu FMI.

"In vederea rezolvarii dezechilibrelor financiare din sectorul de sanatate, suntem hotarati sa aplicam urmatoarele masuri:

In martie 2013, vom incepe introducerea coplatii, reprezentand o suma fixa modesta in functie de serviciile furnizate, in sectorul spitalicesc, exceptand serviciile de urgenta;

vom continua sa revizuim lista medicamentelor compensate si vom introduce mecanisme pentru reducerea perioadei de spitalizare si cresterea gradului de utilizare a serviciilor ambulatorii", se arata in document.

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu explica, de asemenea, cum va fi aplicat sistemul de coplata:

"Ceea ce ne-am angajat ca vom face incepand cu contractul cadru, adica din martie 2013, se refera la o coplata pe caz externat, adica pe cine iese din spital si nu pe cine se adreseaza spitalului sa obtina sau nu un anume serviciu medical", a spus ministrul.

Suma la care fac referire autoritatile ar fi de maximum 10 lei, potrivit premierului Ponta. Guvernul a amanat de mai multe ori introducerea coplatii in sanatate.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1988 ori