Ce trebuie să cunoști despre perioada de recuperare după plasarea implantului dentar?

Luni, 20 Februarie 2023, ora 19:47
622 citiri
Ce trebuie să cunoști despre perioada de recuperare după plasarea implantului dentar?
FOTO: alvernadental.com

Indiferent dacă te-ai hotărât deja asupra implanturilor dentare sau iei în considerare montarea acestora, merită să știi cât timp va trece până te vei putea bucura pe deplin de noul tău zâmbet. Și deși însăși viziunea asupra procedurii poate fi terifiantă, mai ales pentru persoanele cărora nu le place să viziteze medicul dentist, conștientizarea cum va arăta procesul de recuperare poate reduce eficient stresul de dinainte de procedură.

Procedura de implantare în sine se efectuează de obicei sub anestezie locală, intervenție nedureroasă și sigură pentru pacient. Durata de timp a operațiunii depinde de numărul de implanturi introduse de medicul dentist în os. Se poate finaliza într-o jumătate de oră sau se poate lungi până două ore. La doar câteva ore după procedură, pacienții pot mânca și se pot hidrata corespunzător. Totuși de la inserarea implantului la montarea coroanei dentare sunt numeroase etape de parcurs.

Cât durează până când implantul se conectează la os?

Procesul de osteointegrare constă în fuziunea șurubului din titan cu țesutul osos al pacientului, procedura în sine asigură durabilitate și reușita implanturilor. Prin osteointegrare se formează o legătură puternică cu osul maxilarului, elementul metalic devenind o parte a acestuia. Procesul durează de la două până la șase luni, fiind influențat de calitatea implantului utilizat, starea de sanatate a pacientului, modul de îngrijire postoperator.

Analizând calitatea, se poate preciza că există implanturi superioare și inferioare. Primele au tendința de a fuziona cu țesutul osos mai repede fapt ce face ca vindecarea să se realizeze în perioadă mai scurtă de timp.

În cât timp se va vindeca un implant dentar?

Procedura de implantare în sine necesită tăierea gingiei pentru a plasa implantul în os. Cât timp va dura până când gingiile se vindecă după plasarea unui implant dentar? Depinde de multe aspecte.

Atunci când este necesar un transplant de os, va dura în medie de la patru până la șase luni înainte ca implanturile dentare să poată fi plasate . După acest timp, procesul de osteointegrare și vindecare a gingiilor va dura încă 4-6 luni, după care medicul dentist va putea pune coroanele dentare. Pacientul poate experimenta un anumit disconfort postoperator în perioada în care gingiile se adaptează la implanturi, dar acest lucru poate fi tratat eficient cu ajutorul analgezicelor.

Cum îngrijești un implant dentar după operație?

Pentru a minimiza riscul eșecului plasării implantului și pentru a accelera procesul de recuperare, cel mai bine este să urmezi instrucțiunile medicului dentist.

Cu toate acestea, îngrijirea unui implant nu este dificilă și nu diferă mult de felul în care îngrijești dinții naturali. Este important să îți periezi dinții de cel puțin două ori pe zi și să folosești ață dentară zilnic. Este important să îți amintești despre controale stomatologice și tratamente profilaxie Cluj, care ar trebui efectuate la fiecare șase luni pentru a detecta orice problemă cât mai devreme posibil, înainte ca aceasta să aibă șansa să se dezvolte.

#implant dentar, #perioada de recuperare, #recuperare dupa implant dentar , #Stiri Sanatate