Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Copiii romanilor au fost cei mai sanatosi din Uniunea Europeana, in 2017

Copiii romanilor au fost cei mai sanatosi din Uniunea Europeana, in 2017


Peste 95% dintre copiii cu varsta sub 16 ani din Uniunea Europeana prezentau la nivelul anului 2017 o stare de sanatate buna sau foarte buna si mai putin de 5% se confruntau cu limitari ale activitatii pe fondul problemelor de sanatate, potrivit datelor publicate marti de Eurostat.

Conform sursei citate, Romania a fost in 2017 pe primul loc in UE cand vine vorba de sanatatea copiilor sub 16 ani, 99,4% dintre acestia avand o stare de sanatate buna sau foarte buna, cel mai ridicat procent din UE. Doar 0,4% aveau o stare de sanatate proasta, in timp ce restul de 0,2% aveau o stare de sanatate rezonabila.

Pe categorii de varsta, in 2017, in Uniunea Europeana, procentul copiilor cu varsta sub cinci ani care prezentau o stare de sanatate buna sau foarte buna varia intre 92,4% in Estonia si peste 99% in Bulgaria, Malta, Romania si Italia.

In cazul copiilor cu varsta intre cinci si noua ani, proportia celor care prezentau o stare de sanatate buna sau foarte buna era cea mai mica in Portugalia (89,3%) si cea mai mare in Romania (99,8%) . Pentru copiii cu varsta intre 10 si 15 ani, procentul celor cu o stare de sanatate buna sau foarte buna varia intre 90% in Letonia si peste 98% in Romania.

In aproape toate statele membre UE, sub 1% dintre copiii cu varsta sub cinci ani se confruntau cu limitari ale activitatii din cauza problemelor de sanatate. Exceptii se inregistrau in Marea Britanie, unde 1,1% dintre copiii cu varsta sub cinci ani se confruntau cu limitari ale activitatii din cauza problemelor de sanatate, Belgia (1,4%), Finlanda (1,5%) si Austria (1,6%).

Aceste date se bazeaza pe rezultatele sondajelor din statisticile UE referitoare la venit si la conditiile de viata (EU-SILC) .

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 2883 ori