Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cristian Busoi: Dosarul electronic al pacientului, finalizat in 2013

Cristian Busoi: Dosarul electronic al pacientului, finalizat in 2013


Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Cristian Busoi, a declarat, sambata, la Drobeta Turnu Severin, ca lansarea dosarului electronic al pacientului reprezinta o prioritate pentru institutia ce o conduce.

Potrivit acestuia, pana la sfarsitul anului in curs proiectul pilot de dosar electronic al pacientului trebuie finalizat, astfel incat sa se asigure un mijloc eficient de monitorizare a sanatatii pacientilor.

"Promovarea acestui instrument de verificare in timpi reali a starii de sanatate a pacientului, care poate fi urmarit si on-line, va usura activitatea de diagnosticare desfasurata de medici. Acestia vor avea posibilitatea sa cunoasca in orice moment investigatiile la care a fost supus asiguratul, bolile de care a suferit si tratamentele ce le-a urmat", a declarat pentru Agerpres, Cristian Busoi.

In context, seful CNAS a mai aratat ca un alt obiectiv pe care il are in atentie este cel referitor la cardul national de sanatate, acesta contribuind la cresterea calitatii actului medical si, implicit, la reducerea risipei fondurilor bugetare destinate sistemului de sanatate si a combaterii fraudei prin eliminarea internarilor fictive si a blocarii eliberarii retetelor si a biletelor fictive de trimitere la unitatile spitalicesti.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1779 ori