Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare

Vineri, 29 Martie 2024, ora 14:31
0 citiri
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Imagine din Parlamentul României FOTO Hepta

Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi instituţiilor publice de interes local al municipiului Bucureşti.

Proiectul a fost aprobat cu 33 de voturi "pentru" şi 14 abţineri.

Creşterea fondului de salarii va fi de până la 15%, pentru toate instituţiile subordonate Municipalităţii, au precizat reprezentanţii aparatului de specialitate în cadrul şedinţei CGMB. Strict pentru angajaţii Primăriei, creşterea va avea o valoare totală de 6,4%. În prezent anvelopa salarială este de 62,5 milioane lei lunar, pentru toţi salariaţii autorităţii locale.

Edilul general, Nicuşor Dan, a declarat că la elaborarea hotărârii s-a avut în vederea acordarea unor creşteri mai mari pentru persoanele fără studii superioare.

"În linii mari, a fost o singură regulă, pentru toate instituţiile: bani mai puţini în plus către persoane cu studii superioare şi bani mai mulţi pentru persoane fără studii superioare, pentru că ei chiar au salarii mult mai mici decât ceea ce oferă piaţa în momentul de faţă", a spus primarul general.

Gherdan Dumitru, vicepreşedintele sindicatului Forum, a criticat proiectul pentru faptul că "scoate din ecuaţie rubrica cu coeficienţii de ierarhizare".

"Acest proiect este similar cu cel din luna februarie. La vremea respectivă a avut loc o întâlnire unde au participat şi câţiva consilieri generali şi au avut loc nişte discuţii. Credeam noi că o să urmeze o punere la masă a părţilor: şi Executivul, şi reprezentanţi ai Consiliului General, cât şi oameni ai salariaţilor. Nu a avut loc acest lucru. (...) Proiectul acesta, dacă se votează, creează o nedreptate, fiindcă o bună parte sunt mărite salariile cu 50% - şi este un gol destul de mare - şi restul cu 5%. Foarte mulţi salariaţi din PMB vor sări în zona venitului net de 8.000 de lei, moment în care se pierd nişte drepturi câştigate prin lege: nu se mai acordă indemnizaţia de hrană şi voucherele de vacanţă", a spus el.

Mircea Mureşan, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţie Bucureşti, a precizat că în luna februarie a avut loc o întâlnire în care sindicatele şi-au prezentat punctele de vedere, dar că acestea nu ar fi fost preluate în proiect. El a susţinut alocarea unor creşteri mai mari pentru cei cu studii superioare.

"S-a venit cu acelaşi proiect, care din punctul nostru de vedere dezavantajează salariaţii cu studii superioare, în sensul că sunt funcţii de execuţie care vin peste funcţii care au o anumită responsabilitate", a spus el.

...citeste mai departe despre "Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare" pe Ziare.com

Ziare.com dă startul Campionatului Gropilor din București! Participă și vezi pe ce loc se clasează primarul tău
Ziare.com dă startul Campionatului Gropilor din București! Participă și vezi pe ce loc se clasează primarul tău
Ziare.com dă startul campaniei ”Campionatul Gropilor” din București. Avem nevoie de cititorii noștri mai mult ca oricând pentru a face lucrurile să se miște. Tot ce trebuie să faci este...
"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
Prin natura meseriei am tangenta saptamanal cu cei mai mari dezvoltatori, constructori si investitori in real estate. In ultimele saptamani, avand in vedere conjunctura alegerilor locale, evident...
#salarii bugetari, #majorare salarii, #Bucuresti, #studii superioare , #Stiri Locuri de munca