"Procesul de delistare este conform cu legislatia. CNVM nu este corecta"

Joi, 05 August 2010, ora 17:38
1692 citiri
"Procesul de delistare este conform cu legislatia. CNVM nu este corecta"

Grupul Rompetrol, controlat de compania de stat KazMunaiGaz din Kazahstan, va contesta decizia Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) de a bloca delistarea Rompetrol Rafinare (RRC), a declarat joi directorul general executiv al Grupului Rompetrol, Saduokhas Meralyiev, citat de NewsIn.

"Procesul de delistare este conform cu legislatia. Ne vom apara drepturile prin orice metoda legala, pentru ca ni se pare ca atitudinea CNVM nu este cea corecta, avand in vedere ca noi am respectat legislatia romaneasca", a declarat joi CEO-ul Grupului Rompetrol, prezent la inaugurarea unei investitii langa Ploiesti.

Totodata, acesta a mentionat ca tinta Rompetrol este sa ajunga pe zero cel mai devreme anul viitor, dupa pierderile din ultimii trei ani, estimand o revenire a pietei, si spera ca in urmatorii doi-trei ani situatia va fi mai buna.

"Intr-o perioada de zece ani speram sa recuperam jumatate din banii pierduti in ultimii trei ani", a afirmat Saduokhas Meralyiev.

CNVM a blocat la sfarsitul lunii iulie delistarea Rompetrol Rafinare (RRC) pana cand va fi clarificata situatia juridica a conversiei in actiuni ale obligatiunilor detinute de Ministerul Finantelor Publice la rafinaria Petromidia, la solicitarea statului.

 

#cnvm, #grup, #rompetrol , #stiri Rompetrol